Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP İstanbul'da iç iktidar savaşı

Türkiye, Ortadoğu'daki gelişmeleri, çözüm sürecini ve ekonomideki 4.3'lük kalkınmayı konuşurken CHP hala iç dünyasıyla meşgul.
Örgütler kaynayan kazan gibi...
Yerel seçim başarısızlığının faturası MYK'dan birkaç kişiye kesildi ama örgütlerdeki başarısızlığın faturası henüz kesilmiş değil.
Bu açıdan başta CHP İstanbul olmak üzere birçok il başkanı topun ağzında... Özellikle bütün gücünü Mustafa Sarıgül'ün kazanması için harcayan ancak istenilen başarıyı yakalayamayan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı deyim yerindeyse diken üstünde oturuyor.
Kendi yönetiminden bile istifası isteniyor, tabandan da yoğun olağanüstü kongre talebi var. Esenyurt, Çekmeköy, Üsküdar gibi ilçelerde olağanüstü kongreler yapıldı, Sancaktepe, Beykoz ve Ümraniye'de imzalar hazır, 17 ilçede ise olağanüstü kongre hazırlığı sürüyor.
Bu arada il yönetiminden Doğan Çakmak ve Hüseyin Aksu gibi isimler Ankara'ya kamp kurmuş durumda. Amaçları, örgütlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ü ikna edip, Beşiktaş, Zeytinburnu, Kartal ve Pendik gibi güçlü ilçelerde yönetimi görevden alıp yeniden dizayn etmek...
İl yönetimi bu girişimleriyle zaman kazanmak, kongreyi cumhurbaşkanı seçim sonrasına bırakmak istiyor. Bu arada İstanbul'da iki siyasi aktörün Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'in yarım kalmış hesaplaşması da sürüyor...
Sarıgül, hesabını milletvekilliğine güçlü gitmek için mevcut yönetimin devam etmesi üzerine kurmuş... İl yönetimi giderse işi zor. Tekin'in durumu da iyi görünmüyor. Beklentisi "güçlü genel sekreterlik" gerçekleşmediği için şu anda bile "hesap dışı" tutulmaya çalışılıyor. Güçler savaşı, bilinmezlik ve seçim yenilgisi CHP İstanbul İl yönetimini öylesine sarsmış ki, ne çalışıyor, ne de kongre taleplerine cevap verebiliyor. Önceki gün 7 saat süren il yönetimi toplantısı gibi her toplantı gerilimli ve kavgalı geçiyor. Bu manzara, CHP'nin neden siyaset üretemediğinin de göstergesi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA