Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

IŞİD'e yardım meselesi

IŞİD'le ilgili onlarca söylenti dolaşınca gazeteciler olarak biz de eski Şanlıurfa Valisi, şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e sorduk: "Türkiye IŞİD'e destek oldu mu?"
Başkan Güvenç, şöyle bir olayı anlattı: Yerel seçimlerden çok önce işadamı ve belediye meclis üyesi Mahmut Gündoğdu'nun şikâyeti üzerine sınırda onlarca TIR'ın bekletildiğini öğrenir.
TIR'larda kuru gıda yüklü. Mal sahipleri bir an önce malı teslim etmek istiyor. Ama gümrük bırakmıyor. Gerekçe de "Bu gıdalar IŞİD'e gönderilebilir..."
İşadamları bunun doğru olmadığını adres adres kimlere gideceğini söylemesine rağmen sonuç alınmaz. Vali Güvenç, bunun üzerine İçişleri ve Dışişleri bakanlarına olayı anlatıp çözmelerini ister. O da yetmez. En sonunda Başbakan'a iletilir. Başbakan "bırakılsın" der ama bu kez devreye MİT girer ve mallar yine bırakılmaz.
Başkan Güvenç'in sonuç değerlendirmesi şöyle: "Gıdanın bile ellerine geçme ihtimaline izin vermeyen istihbarat silaha izin verir mi?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA