Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Katherina can çekişiyor

İki günlük Sarıkamış gezisinin belki de en hüzünlü yanı, 1896'da Rus Çarı 1. Nikola tarafından yaptırılan ve halk arasında "Katherina Köşkü" olarak bilinen tarihi yapının içler acısı haliydi. Daha önce de gezmiştim ama artık gezilecek hali de kalmamış. Yekpare ağaçtan çivi kullanılmadan yapılan bu özgün yapı, ne yazık ki, şimdi yıkılmaya yüz tutmuş durumda.
Tek çaresi var, restore edilerek yeniden yaşama açmak. Masraflı olacağı için bunu devlet olanakları ile yapmaya da gerek yok çünkü turizmin geliştiği bir zamanda bunu yapabilecek çok sayıda işadamı çıkar. Hatta çıkmış bile. Eşinin adı Katherina olan bir Rus işadamı, köşkü restore ettirebileceğini söylemiş ama bir şartla: Köşkün yanına 100 yataklı bir otel yapmak.
Biraz araştırdım, aslında imar planlarında köşkün yanında yapılacak 50 yataklı otele izin var. Peki, bunu 100 yatağa çıkartmak çok mu mahzurlu? Değil, bölgenin doğası da tarihi yapısı da buna uygun. Ayrıca Sarıkamış'ın bir değil birkaç 5 yıldızlı otele ihtiyacı var.
Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik'e duyurulur. Çan çekişen Katherina Köşkü ilginizi bekliyor.
2015'in barış yılı olması dileğiyle iyi yıllar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA