Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'li Binnaz Toprak'ı kim suikastçı yaptı?

Birkaç gündür Star ve Akşam gazetesinde paralel yapının Twitter tetikçisi Fuat Avni'yle CHP Milletvekili Umut Oran'ın mesajlaşmaları yayınlanıyor. Bu türden bir haberleşmenin hukuken ne anlama geldiğine yargı karar verecek. Ama işin siyasi boyutu üzerinde ciddi ciddi durmak gerekiyor.
Konuşmalar insanı dehşete düşürüyor. Bu iki yapıyı bu kadar gözü kara yapan Türkiye'nin kader seçimine gitmesidir. Sandıkta sonucun değişmeyeceğini CHP de Paralel Yapı da görüyor. Bu yüzden eski Türkiye'nin iki vesayet- çi yapısı son seçime giderken ölçü tanımıyor.
Para transferi, şantaj, tehdit ve suikast, her yol mubah. Şimdi birileri çıkıp CHP ile cemaatin bu ilişkisine "Bu kadar da olmaz" diyor ama geçmiş öyle demiyor. Çünkü bu "paralel yapı"nın geçmişi geleceğinin aynası. Ergenekon, Balyoz, Odatv davalarını hatırlayın. Sadece İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davalarında onlarca günahsız insani içeri tıkmadılar mı?
Kaset şantajıyla CHP'nin genel başkanı istifa edip, MHP'li 11 yönetici siyaset dışına itilmedi mi? Ama gelin bu günlerde çok konuşulan iddialara benzeyen bir örneğe gidelim. Bakın Gazeteci Nedim Şener, Paralel Yapı'nın neler yapabileceğini nasıl anlatıyor:
"Polise, M. Yılmaz imzalı bir ihbar gitmiş. İhbarda Binnaz Toprak, Hakan Altınay ve benim, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a suikast düzenleyeceğimiz yazılıyor. Polis bu ihbarla Zekeriya Öz'e gidip benim telefonlarımı dinlemek için izin aldı. Bu izin üzerine benim ev ve işyeri telefonlarım dinlendi. Bu bilgi suçlamaya konu olmadı ama iddianamenin eklerinde var. Dinlemek için yasal dayanak oluşturdular böylece."
Şener, cezaevinden çıktıktan sonra şimdi tutuklu olan Paralel polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer'in "büyük bir savaş"tan söz eden tehditlerini de anlatıyor: "Büyük bir savaş var, Nedim salağı kendine dikkat etsin, arada kalacak."
Gördüğünüz gibi Paralel Yapı, seçilmişlere ve siyasete karşı ne yaptığının adını koymuş: "Büyük bir savaş." Peki, CHP bu savaşın bir parçası olduğunun farkında mı? Şu sorunun cevabını da CHP ve çevresinin düşünmesinde yarar var: Nedim Şener'den, CHP Milletvekili Binnaz Toprak'tan veya Açık Toplum Vakfı Yöneticisi Hakan Altınay'dan suikastçı üreten bir yapı neler yapmaz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA