Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Öykü Gürman ve Rüya Bitti

Sanıyorum 2007'ydi, internette tıklanma rekorları kıran "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısıyla ikiz kardeşler Öykü ve Berk Gürman farklı bir tınıyla kısa sürede Türkiye'nin gönlünü kazandı. Her yerde onların sesi ve müziği vardı. Bu başarıyı bir süre birlikte götürdüler ama sonra ayrıldılar. Şimdi Öykü Gürman, müzik yolculuğunu tek başına sürdürüyor. Bir süredir yeni CD'si "Rüya Bitti"yi dinliyorum. Ahmet Telli'nin dediği gibi Öykü'nün türküleri insanı geçmişe, bu toprakların derinliklerine götürüyor.
"Havalanmış Gönlüm"den, "Kınıfır Bed Renk Olur"a, "Kal Sana Kurban"dan "Derbeder"e bütün şarkılarda dünle bugünün, aşkla hüznün sentezi var.
Öykü Gürman şöyle diyor: "Şarkılar nefesimdir, şarkılar anlatır her şeyi..." Bugünlerde siyasi kuşatmalardan, kriz tellallarının yarattığı gerilimden biraz uzaklaşmak istiyorsanız kendinizi türkülere vurun, çünkü onların "rüya"sı bitti, bitiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA