Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gaziantep Şahinbey'in Jurassic Park'ı

Ne zaman Gaziantep'e gitsem etkileniyorum. Şehirde inanılmaz bir dinamizm ve değişim var. Şehir yenilenirken, birçok yeri de şantiye gibi. En zor zamanlarda bile bu böyle. Gaziantep, Türkiye'nin son 15 yıldaki değişiminin simgeleştiği Anadolu kentlerinin başında geliyor. Ekonomide yaşanan sıkıntıya rağmen, insanı umutlandıran işler yapılıyor.
Çok değil, bir yıl önce Şahinbey ilçesinde temeli atılan Yeşil Vadi Parkı'nı görmüştüm. Hâlâ tam olarak bitmiş değil ama 1 milyon 700 bin metrekarelik Türkiye'nin bu en büyük parkı bu haliyle bile muhteşem olmuş. Çorak bir vadiden nefis bir yeşil alan çıkmış.
Suni gölet etrafına dizilen restoranlar, kafeler, lunaparklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla nefes alınacak bir park burası. Türkiye'de ilk olan bir de Jurassic Park var. Gerçek boyutlarıyla parkta boy gösteren dinozorlar çocuklar için heyecan verici.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile kısa bir tur yaparken gururla anlatıyor: "Bu parkla birlikte çevreyi de değiştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşümle onlarca insanı daha çağdaş ve modern yapılara taşıdık. Halen de çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 5 bin bina yıktık. Parkla birlikte hepsi bittiğinde çok farklı bir Şahinbey göreceğiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA