Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sabah'tan 'Sorularla Osmanlı İmparatorluğu' kitabı

Osmanlı'ya doğru yolculuğu sürdürelim... Tarihle sağlıklı bir ilişkimizin olmadığı malum. En azından dil açısından köklü bir kopuş yaşadık. Bırakın 300-400 yıl önceyi, cumhuriyetin ilk yıllarındaki yayınları bile anlamıyoruz.
Bunu telafi etmenin yollarını arıyoruz ama işimiz hiç kolay değil. Ama şunu, tarihi doğru kaynaklardan öğrenmeyi başarabiliriz. Son dönemde tarihe merak artınca tarihle ilgili kitaplar da ilgi görmeye başladı. Birçok tarih kitabı çok satanlar arasına girdi. Tarih dergileri ve diziler de hayli ilgi görüyor.
Şimdi Sabah gazetesi bu açıdan önemli bir adım atıyor. Tarihçi Erhan Afyoncu'nun kaleme aldığı "Sorularla Osmanlı İmparatorluğu" kitabını okurlarına veriyor. Kitap, 600 yıllık Osmanlı tarihinin bilinmeyen, karanlıkta kalan ve bugüne de ışık tutacak yanlarını popüler bir dille anlatıyor. Bu çaba, gazetelerin kültüre katkıları açısından da yeni bir pencere açacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA