Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Başbakan Yıldırım sokaktan da güvenoyu aldı

Türkiye toplumunda Bakan Binali Yıldırım adının pozitif bir karşılığı olduğu biliniyor. Başbakan Binali Yıldırım adının da kısa sürede mecliste ve siyasi arenada samimi karşılandığı malum. Sıcak tebessümü ve esprileriyle "düşman" sayısını biraz olsun azalttığı tahmin ediliyor. Peki, sokakta durum ne?
Onu da bir araştırma şirketine sorduk. Optimar Araştırma Şirketi, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nden sonra hem yeni Başbakan Yıldırım hakkında hem de başkanlık sistemi konusunda kamuoyunun ne düşündüğünü araştırdı. İlk veri yeni başbakanla ilgili. Halk güvenoyu vermiş görünüyor; "Yıldırım'a ve ekibine kamuoyu desteği yüzde 47 seviyesinde, AK Parti seçmeninde ise bu oran yüzde 80."
Başkanlık sistemine destek ise yüzde 50 civarında. Bu oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi eklendiğinde yüzde 60'lara yaklaşıyor. Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir sonucu şöyle yorumluyor: "Bir araştırmacı olarak beni şaşırtan sonuçlar olmasa da özellikle üzerinde muhalefetin fırtınalar kopardığı başkanlığa ve kabine değişimine kamuoyunun yüksek destek verip güven duyması önemli. Muhalefetin bu gerçeğe göre hareket etmesinde ülke için yarar var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA