Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sıkıysa partini kur

MHP'de parti içi demokrasi veya mahkeme kararlarıyla sonuç almaya kalkan muhalefet şaşkın durumda.
Koca koca adamlar bir araya gelip binlerce insanı topladılar ama ortada bir sonuç yok. Aslında Meral Akşener'in 19 Haziran kongresinde tüzüğün 13. maddesini değiştirirken Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın "Bizim haberimiz yoktu" demeleri muhalefetteki aktörlerin hali pür melalini anlatmaya yetiyor.
Bütün mesele Meral Akşener'in devreye sokulmasıydı. Hesap da Türkiye'yi daha iyi yönetmek değil, AK Parti'ye en çok zararı vermekti.
Ama her zaman olduğu gibi bu kez de "siyasi mühendislik hesapları" çarşıya uymadı. Bırakın 10 Temmuz'u görünen o ki, yakın gelecekte bir kongreden bile söz eden yok. Adım adım Devlet Bahçeli'nin önerdiği 2018 süreci işleyecek.
Meral Akşener ve çevresi bu gerçeğin farkında ki, şu sıralarda üstü kapalı yeni bir parti konuşuluyor.
Daha önce Demokrat Parti ve Gülen Cemaati'ne yakın Merkez Parti ihtimalinden söz edilmişti.
Şimdi de ikisinin birleştirildiği bir sentez parti gündemde; Merkez Demokrat Parti...
Bu da çok klasik bir siyaset numarasıyla sunuluyor.
Yani ne zaman yeni bir partiden söz edilse, hep aynı isimler rezerv parti kurucusu olarak hatırlanıyor. Kimi eski merkez sağın veya AK Parti'nin küskünü kimi de evvel ezel tarihinde partileşmeyi beceremeyen siyasi aktörler...
Bu tabloya bakınca Akşener'in işi zor. Ya onlardan biri olacak ya da "sıkıysa" kendi partisini kuracak.
Bu Akşener için kaçınılmaz son.
Ayrıca çevresindekiler Akşener'in çıkışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin 2002'deki çıkışına benzetiyor. O da bunu sevdiği için sık sık "Ben iktidar için geliyorum, alt tabanımız yüzde 25" diyerek iktidar sinyali veriyor.
Eğer Akşener'in yüzde 25'i tamamsa gerisi kolay. MHP'ye bile ihtiyacı yok. Demek ki benzetildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığını yapabilecek. O zaman buyur yap.
Çünkü Erdoğan, siyasi yolculuğa Saadet Partisi'nde genel başkan olarak değil yeni bir parti kurarak çıkmıştı.
Bakalım Akşener o cesareti gösterecek mi?
Muhaliflerin dünkü toplantısı gösteremeyeceğinin işaretini verdi: Geriye yine imza toplamalarla, küçük kongre kavgalarıyla oyalanmak kalıyor ki o da "rezerv siyasi aktörler müzesi"nde yerini alacağını gösteriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA