Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İslam Teşkilatı’nda kadın konseyi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerdeki kadınların durumu, İstanbul'da düzenlenen bir konferansta ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bölüm açılışını yaptığı konferansın ev sahibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ydı.
Toplantı iki açıdan önemliydi. Tam on yıl sonra 56 İslam ülkesinin aile ve kadın politikalarından sorumlu bakanlarının Türkiye'de toplanması ve ilk kez teşkilat bünyesinde "Kadın Konseyi"nin oluşturulması... Bunun kabulü Türkiye için başarılı bir adımdı.
Moderatörlüğünü Dr. Esra Albayrak'ın yaptığı "Müslüman Kadınlar Arasında Savunuculuk ve Dayanışma" başlıklı konferansa ilgi de hayli yoğundu. Konuklar arasında da Nobel Barış Ödülü sahibi Tevekkül Karman ve Pekin Minzu Üniversitesi'nden Dr. Yang Guiping gibi dikkat çekici isimler vardı.
Ama bir fotoğraf vardı ki o da medyanın gözünden kaçmadı. 56 bakan arasındaki tek erkek bakan. Cezayirli bakan medyanın "Neden?" sorusu karşısında da çok rahattı: "Daha önce bizde de kadınlar yaptı. Ama bir erkeğin bu görevi yapmasını daha anlamlı ve önemli buluyorum."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA