Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kıbrıs’ta bir sakin şehir: Yeniboğaziçi

Kuzey Kıbrıs'ın en güzel yerlerinden biri Mağusa, Mağusa'nın en güzel yeri de denizi ve doğasıyla YeniBoğaziçi...
Yeniboğaziçi, güzelliğini "sakinlikle" buluşturarak dünyanın Cittaslow (sakin) kentleri arasına girmeyi başarmış bir belediye. Bunu da dünyayı iyi izleyen Belediye Başkanı Katip Demir'e borçlu.
Demir iddialı bir yerel yönetici... Bir belediye başkanı olarak yaşadığı kentin çehresini değiştirdiği gibi, o küçük kenti düzenlediği Pulya Festivali'yle uluslararası arenaya da taşıdı.
Dünyanın birçok ülkesinden, Ukrayna'dan Azerbaycan'a çok sayıda gençlik ekibi yerel kıyafetleriyle festivali renklendirdi. Halkın ilgisi de yoğundu. Ama bu başarıya imza atan başkan Demir, hem Kuzey Kıbrıs'taki yönetimin hem de anavatandaki yerel yöneticilerin ilgisizliğinden şikâyetçiydi.
Özellikle de Türkiye'deki belediyelerden...
Başkan Demir'e göre, 1974 sonrası adaya gelen Türkiyeli birinin seçim kazanması, Türkiye -KKTC arasındaki toplumsal dayanışma açısından önemliydi ama ne yazık ki Türkiye'deki yerel yöneticiler bu önemin farkında değil.
Sahi, başta İstanbul olmak üzere büyükşehir belediye başkanları Yavru Vatan'daki belediyelere neden el uzatmaz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA