Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Artık çok yakın

Son zamanların en etkileyici karelerinden biriydi herhalde... Harabeye çevirdikleri şehirlerin içinden elleri havada teslim oldular. Bu vatan toprakları için canını veren gencecik şehitlerimizin hayaliydi bu tabloyu görmek. Ruhları şad olsun.
Terör örgütü çökertilmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüklüğünü gösterip o şehirlere ekonomik olarak nasıl bahar geleceğini çok kısa süre önce göstermişti.
Yıllarca kanla, topla, tüfekle gözyaşına yaş ekleyen Türkiye, çözüm için kararlıydı. Kürt vatandaşlar yıllarca ana dilde eğitim istemişti.
Hükümet, bununla yetinmedi, devlet TV'sinde kanal açtı. Heyetler kurdu, sivil toplum kuruluşlarını topladı. İşadamını teşvik etti.
Huzur bölgede ekonomiyi şahlandırdı. Terörle mücadeleye yapılan harcamalar, bölge illerinde yatırıma dönüştü. Yatırım bir yılda 10 milyar lirayı aştı. Bölge istihdamda, Türkiye'de ikinci sıraya yükseldi. İhracatta da atak yaptı. Batı, doğuyu gezdi. Doğu, batı ile bütünleşti. Bir yılda 1 milyona yakın turist bölgeye geldi.
Gençler iş buldu. Babalar evine ekmek götürdü. Anneler, çocukları sokakta oynarken korkmaktan vazgeçti. Bu huzur, birilerinin huzurunu bozdu. Puslu havaları sevenler, en büyük zararı, haklarını savunduğunu iddia ettiği Kürt vatandaşlarına verdi.
Sokaklarda çocuklarla top oynayan, gencecik askerler, polisler hain pusularda şehit edildi.
Peki ne oldu? Devlet şefkat elini uzatırken hendek kuranlar, o hendeklerde boğuldular.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım bugün Diyarbakır'da... Terör mağdurlarını ziyaret edecek ve birçok yatırımın açılış töreninde bulunacak. Bu, genel başkan seçildikten sonra ilk iş olarak Dürümlü'ye giden Yıldırım'ın Başbakan olarak da ilk yurt içi gezisi olacak.
Çünkü şimdi o bölgeyi yeniden inşa etme zamanı... Hem binaları hem gönül köprülerini... Hayalet şehir haline getirilen bölge yıkılacak ve tarihi eserler korunarak yeniden yapılacak. Hükümet çalışıyor, özel sektör de kollarını sıvamaya hazır. Bölgedeki yeniden yapılanmaya katkılarını sorduğumuz konut sektörünün önde gelenleri kararlı.
Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Bu yapılanmada maddi ve manevi elimizden gelen desteği vermeye çalışırız.
Sağlıklı ve nitelikli konutlar olursa terörün önüne geçilir" diyor. YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ise bölgenin tarihi ve kültürünü yansıtan bir kentsel dönüşümün altını çiziyor. Aslan, "Bu sadece ülkemizin tanıtımına değil o bölgedeki halkın da bütün yaşam kalitesini değiştirmesine vesile olur. Kamuözel işbirliği modeli uygulanırsa proje geliştirici grupların da ilgisi yoğun olur" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA