Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

‘Her şeyi söyleyemiyorum’

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, 15 Temmuz'un ardından Türkiye'nin tanıtımında önemli bir misyon üstlendi. 134 iş konseyi mektuplarla dünyadaki muhataplarına gerçeği anlattı. 53 ülkeye heyetler gitti, yüz yüze algı yönetimi yapıldı. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan birçok ülkede 15 Temmuz'a göre 180 derece dönüş olduğunu söylüyor; "Türkiye'nin algısını ellerinden geldiğince bozmak isteyen bir kesim var. Bu çalışmaları sadece bir seferlik değil, devamlı yapıyor olmamız lazım" diyor.
Tüm bu çabalara rağmen gerçeği anlamak istemeyen bir kesim olduğu da gerçek. Buna tepki de bu hafta DEİK Genel Kurulu'nda bir kez daha ortaya çıktı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Alman basınında çıkan bir habere sinirlendi. Genel Kurul'daki konuşmasında "Allah sizi kahretmesin" dedi. O sırada bir işadamı dayanamadı: "Kahretsin de bakanım, kahretsin" dedi. Zeybekci, bu tepkiye "Ben böyle diyeyim, sen öyle anla. Her şeyi söyleyemiyorum. Benim elimde yumurtalarım var" diye karşılık verdi. Salondaki alkış sesleri herkesin bastırılmış duygularının dışarıya yansımasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA