Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

“Gel Ayşe Teyze, Fatma Hanım, gel...”

Çağrı Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ'dan...
Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırınca kapısını çaldık ama önümüzdeki günlerde bambaşka projelerle borsayı konuşacağımızın işaretlerini aldık.
Hedef sadece klasik yatırımcıyı değil halkın her kesimini borsaya çekebilmek...
İstanbul Finans Merkezi'ne hazırlık yapılırken Karadağ'ın sözleriyle "Tüm kültürlerden, tüm inançlardan insanın buluştuğu İstanbul'a uygun her renkten enstrüman borsada işlem görecek." Öncelikli hedef yatırımcıyı mutlu etmek...
Karadağ, "Önümüzdeki dönemde hisse yatırımcısına sunacağımız sadakat programlarıyla iliklerine kadar kendilerini patron gibi hissetmelerini sağlayacağız.
Turkcell, TAV, THY, Migros, bankalar gibi 10 şirketle görüşüyoruz.
Müşterilerine yaptıkları avantajlı, nitelikli ürün ve hizmetleri hisse yatırımcısına sunmalarını istiyoruz" diyor.
Küçük yatırımcının ilgisini çekmek için bir başka araç ise dizilerin halka arzı... Dizi sertifikasıyla izlediğiniz dizinin ratingine göre haftalık gelir elde edilecek.
Karadağ, başarılı yapımlarla, doğru modelle dizilere yönelik bu büyük ilgiyi borsaya taşımak için yoğun mesai harcıyor.
Yapımcı ve yayıncılarla görüşmeleri devam ediyor.
Hafta içi Kuveyt'te Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a ilgiyi görünce yabancı seyircinin de Türk borsasının yatırımcısı haline gelebileceğinden şüphem yok doğrusu...
Sadece dizi de değil, Borsa Başkanı yakında Recep İvedik'in de kapısını çalabilir.
Borsayı daha geniş kitlelerle buluşturmak için önümüzdeki günlerde farklı bölge ve nitelikte konut projeleri de gayrimenkul sertifikası ile halka arz edilecek. Amaç, Balkanlar'dan Körfez ülkelerine bu bölgedeki konut projelerinin belli oranda borsada alınıp satılması... Borsa Başkanı'nın küçük yatırımcıyı borsayla tanıştırmak için yeni sürprizi ise spor alanında olacak gibi... Etnospor Kültür Festivali'nde gelecek yıl hisseler okunuzun ucunda olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA