Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Elektrik yoksa çakarız canım

Hikayeyi veriyorum; bir İzdivaç programındayız. Kovboy şapkalı 1400 euroluk geliri olan (özellikle belirttiler euro'yu, atlamak istemedim) damat adayı amca bütün gururuyla koltukta oturmakta. İstediği kadını tarif etmekte.
Şu şekil; yaşına uygun, pek de şişman olmasın, çocuğu olmasa daha iyi olur. Anladınız siz. Yan koltukta oturan abla kovboy şapkalı amcaya talip. Amca ısrarlı, istemem çekiyor; "Aramızda elektrik yok".
Kadından cevap; "Elektrik yoksa çakarız canım, elektrikten bol ne var?" ve gelsin şen kahkahalar. İyi de kuzum, bunda gülünecek ne var?
Belki de kadın haklı. Elektirikten bol ne var? Çakarız bitti gitti. Benimki de laf.
İzdivaç programlarını küçümseyenler üşenmeyip bir kere daha düşünebilirler. Olay o kadar anlaşılamaz bir samimiyet boyutunda ki hastasıyım. Hiç boş yere mevcut bulunmayan duygulardan söz edilmiyor. "Evin var mı?" (yoksa zaten bizımladeyılsın), "Araban var mı?" "Gelirin ne kadar?", "Yılda iki kez tatile gitmek isterim tamam mı?", "Hamarat mısın?"... Ki bu sorular sıradan, mesela şöyle bir soruya denk geldim ben; "Pasaportun var mı?". İlk uçakla kaçacak mısınız, ne oluyor? Birini eş olarak seçerken "Pasaportun var mı?" sorusunu sormak bence en uçuk hal. Gözümü kırpmadan seyrediyorum. Beğendiğim ilk erkeğe tamamen deneysel amaçla sormayı düşünüyorum, "Yok" cevabını alırsam ne yapmam lazım acaba?
Altını çizmeden geçmeyeyim, samimi olan güzeldir diye bi'şey yok.
Bugünlerde bazı kişilerin samimiyeti fena korkutuyor, endişelendiriyor.
Bilmiyorum'u ekonomik kullanmak lazım. Sen haddinden fazla bir süre bilmez halini sürdürürsen, bir gün biri gelir ve ne yapacağını bilir, yerine yerleşir.
Bir de şöyle bir durum var tabii; elektrik yoksa çakamayız canım! Çakmış gibi görünsek de aniden karanlıkta kalıveririz canım.
Çoğumuz kambur yürüyoruz çünkü dik durmanın bize ayıp olduğunu öğrettiler. Bize neler neler öğrettiler.
Yapacak bi'şey yok, kişi bakmak istediği yerden görür. Diyeceğim şu ki; sen ağlama Firuze dayanamam.
Dayanıklı mutfak aletleri gibiyiz, her yıl üst modelimiz çıkıyor. Daha dayanıklı, daha dayanıklı hep en dayanıklıyız. Bakalım nereye kadar?
Şimdi alakasız ama Oğuzhan Koç'un 'Ayy Ben Hala Rüyada' klibini izlediniz mi? Hatta albümünü aldınız mı? Ben çok sevdim, farklı buldum, güzel buldum. Çok yönlü kardeşimizi tebrik ederim.
Geçmişe geçmiş ola ama elektrik yoksa çakarız canım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA