Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Her zamanki gibi

Durum bildiğiniz gibi yani her zamanki gibi sevgili okurlar. İstanbul Bağcılar'da 37 yaşındaki dört çocuk annesi Remziye Eripek'i kocası dövmüş.
Ay ne olacak canım, her zamanki gibi işte.
Dayağın sebebi şöyle: Kadın engelli çocuğu için belediyeden aldığı 300 TL'lik yardım parasını el koymasın diye işsiz güçsüz kocasından saklamış.
Bunu öğrenen beyimiz Remziye Eripek'i önce sopayla dövmüş, sonra kafasına ütüyle vurmuş.
Bilgiyi o sırada orada olan ve devamında babası tarafından odaya kilitlenen evin kızı Z.E.'den öğreniyoruz.
Remziye Eripek yarım saat yerde can çekiştikten sonra koca vicdana gelmiş ki bence o gelinen şey vicdan olamaz. Olsa olsa "Ulan şu karıyı hastaneye götüreyim de başımıza kalmasın" endişesi ya da "Ütüyle bulaşıkla, yemekle kim uğraşacak hem ben kimi eşek sudan gelinceye kadar dövüp kendimi adam zannedebilirim" hissidir.
Ve maalesef sopayla dövülüp, kafası ütüyle ezilen Ramize Eripek hastanede hayatını kaybetmiş.
Adamın açıklaması ne? "Valla ben her zamanki gibi dövdüm ama bu sefer öldü, demek ki ömrü bu kadarmış."
Yani ne suçu var ki? Her zamanki gibi kıvamında dövmüş karısını, öldüyse onun ayıbı veya Allah öyle istedi değil mi?
Zaten her zamanki gibi azıcık bir ceza alır, alsa da iyi halden tez vakitte çıkar, kurtulur bu koca. Diğer dayakçı, tacizci, şiddet gösteren kocalar, adamlar, abiler, amcalar, babalar gibi.
Yani her zamanki gibi.
2014'de şu ana kadar 69 kadın kocası tarafından öldürülmüş. Tabii bu kayıtlara geçen. Bir de ölmeyip sürünen kadınlarımız, kızlarımız var. Ölmek için dua edenler var. Amaaaan işte her zamanki gibi.
Bizde işleyiş yine her zamanki gibi.
Eee kadın kısmı da kung fu, kick boks, karate falan öğrensin canım. Adam patlattı mı o da tencere tavayla girişsin. Kendi kendini korusun. Eee çocukların korunması için çığlık atmayı öğrenmelerini buyuran bir sistemin hiçbir hakkı bulunmayan ezik, kakılmış vatandaşlarıyız. Kadınız.
Bunda üzülecek, şaşıracak ne var yahu, her zamanki gibi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA