Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kızlar! Değişim zamanı!

Madem konuşuyoruz, madem saklanmıyoruz, nihayet düzenin, sistemin değişmesi için harekete geçiyoruz biraz da kendimize ayna tutmanın zamanıdır kızlar.
Kadınların erkekler tarafından gördüğü sözel ve fiziksel şiddet ortada. Her gün daha fazlası çıkıyor. Bu sefer üç beş güne unutulmayacak. Bu sefer bir şeyler kökünden değişecek diye inanıyorum ben.
Çünkü kadınlara güveniyorum ve belki de ilk kez adam gibi adamlar böylesine bir destekle yanımızdalar, onlar da 'dur' diyorlar. Değişim yolunda ışık görüyorum. O zaman biraz da bize seslenmek istiyorum. Bizim de birbirimize ettiğimiz muameleleri değiştirme zamanıdır kızlar.
* Evlenince ahlak bekçisi kesilip, ladylik sınıfına geçiş yapmak suretiyle bekâr kadınları beğenmeyen kadınlar.
* Sevgilisi, ilişkisi olunca çevresindeki tüm kadınları tehdit olarak gören ve onları tu kakalayarak ne kadar harika ve üstün bir kadın olduğunun altını çizmek isteyen kadınlar.
* Hemcinslerine kızdığında, kıskandığında, geri kaldığını hissettiğinde çekinmeden onlara 'orospu' diyebilen kadınlar.
* Güzel kadınların her işi, her başarıyı kadınlıklarını, güzelliklerini, seksiliklerini kullanarak elde ettiğini savunan kadınlar.
* Güzel kadınların da çalışkan, akıllı, azimli olduğunu görmek istemeyen, onları işlerine gelmediği an damgalamaktan çekinmeyen kadınlar.
* Güzel ve başarılı kadınların türlü numaralarla bir yerlere geldiğini sağda solda konuşmaktan, dedikodusunu yapmaktan utanmayan kadınlar.
* "Ben onun gibi değilim valla, baksana kaç tane sevgilisi var, onu kim alsın be" çıkışıyla, puan toplamaya çalışan kadınlar.
* "Kızım o kadından bir halt olmaz, geceleri sokaklarda, eğleniyor, hem tek başına yaşıyormuş inanabiliyor musun?" derken durup düşünmeyen kadınlar.
* "Ayyyy motor sarısı iğrenç" diyerek, bir kadının saç rengini bile namus terazisinde tartmaya kalkan kadınlar.
* Birbirlerinin arkasından 'motor' diyen kadınlar. Kendilerini göklere koyup kadınlara 'motor', 'yollu', 'kaşar' gibi sıfatları takabilen kadınlar.
* Yanlarında başka kadınların namusunu, iyiliğini, ahlakını malzeme ederek konuşulmasına izin veren kadınlar.
* Dekolte seven, mini giyen, topuklu giyen, makyajı bol, uzun saçlı, gösterişli kadınları ezilmesi gereken korkunç ve seviyesiz rakipleri olarak değerlendiren kadınlar.
* Dansçıları, hostesleri, mankenleri, şarkıcıları, oyuncuları, dansözleri ilk fırsatta ucuz, basit, kaşı gözü oynar sayan kadınlar.
* Eğlenceli, gülen, neşeli, gezen kadınları kötü kadın sınıfına koyup, kendilerinin aslaaa öyle olmadığını vurgulayarak ailelerinden ve erkeklerden oy toplamaya çalışan kadınlar. n Ortada bir aldatma durumu olduğunda ilk iş karşıdaki kadına hakaretler yağdıran, onun ayarttığına, onun cadı olduğuna inanmayı seçen kadınlar.
* Kadınlara susmayı öğreten kadınlar.
* Kadınları 'el âlem ne der' ile büyüten kadınlar.
* Kadının ilk görevi erkeği idare etmektir, kan kusup kızılcık şerbeti içtiğini söylemektir kafasını terk edemeyen kadınlar.
* Kadınların fiziksel özellikleriyle, kilolarıyla, selülitleriyle dalga geçen, bu yolla onları eksik göstermekten haz alan kadınlar.
* Kadınları erkeksiz, kocasız bir hiç olarak adlandıran kadınlar.
Lütfen artık buna bir son verin, verelim. Bize önce biz lazımız. Bize önce biz sahip çıkmalı, saygı duymalı, ettiğimiz lafların, tavırlarımızın farkına varmalıyız değil mi?
Hadi kızlar, değişim zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA