Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kaza geliyorum demiş

Ah ki ne ah! Gencecik bir polis memuru yaşamını, bir aile ümitlerini, iki çocuk babasını, bir anne eşini kaybetti.
Durduk yere, yok yere, hiç yere.
Bir delikanlı geleceğini, babası ve annesi evlatlarını, kardeşleri abilerine yitirdi.
Göz göre göre, kaza "geliyorum aman dikkat!" diye diye.
Rüzgar Çetin, ünlü yönetmen, yapımcı Sinan Çetin'in oğlu perşembeyi cumaya bağlayan gece kanında alkol, altında spor arabası, içinde kim bilir hangi duygular, duygusuzluklar, eksikler, hırslar, pervasızlıklar ile korkunç bir kazaya sebep oldu.
Birkaç saat önce Sinan Abi ile görüşmeye Plato Film'e gitmiştim, Uzun zamandır görmüyordum onu. Çok da severim. Yine ekibi yanında harıl harıl çalışıyordu. Bir montaj odasında, bir toplantı masasında... Kitaplar sağda solda, kafasında bir dolu yenilikler, projelerle heyecanlıydı. İş konuştuk, fikirler aldık verdik, tekrar randevulaştık.
Sabah uyanınca haberlere baktım ki oğlu Rüzgar... Ah ki ne ah!
2004'ten bu yana 28 trafik cezası yemiş Rüzgar. Ehliyet kemeri takmadan araç kullanmak, ehliyetsiz araç kullanmak, tehlikeli şerit değiştirmek, aşırı hız, alkollüyken araç kullanmak... Ayrıca birinin kafasında içki bardağı kırmak, gece kulübü basmak, balkona çıkıp havaya ateş etmek, kavgalar, yumruklar... Rüzgar ne zaman patlayacağı belli olmayan saatli bir bombaymış.
Şoför koltuğuna geçmesinin yasaklanması, ömrünün sonuna kadar trafikten men edilmesi gerekirken kimse bi'şey yapmamış.
Ne ailesi, ne de yetkililer... Bazen evladına bile söz geçiremezsin değil mi? İnsanları dışarıdan bakıp yargılamak kolay. Bazen ne yapsan olmaz ve olmadıkça da felakete sürüklenirsin.
Sonra 'keşke'lerin anlamı kalmaz. Babasını kaybeden iki çocuğa 'keşkeler' fayda etmez. Çok büyük bir acı.
Trafik ceza ve denetim sisteminin yetersizliği acilen masaya yatırılmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA