Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE FERHANGİL

Madonna'dan sandık kıyafetleri

Madonna çocuk kitaplarından sonra, genç kızlar için kıyafetler tasarladı. İşin içinde şarkıcının 13 yaşındaki kızı Lourdes de var

Son zamanlarda aktif müzik hayatı kadar moda ve açılımlarıyla da ilgileniyordu Madonna. H&M'e eşofman tasarladı, Gucci partilerinde onur konuğu edildi, Louis Vouitton ile başlayan bir markanın yüzü olma durumu, geçen sezon da Dolce&Gabbana reklam kampanyalarıyla devam etti. Geçen yıl W dergisine kendisinin stilistliğini yaptığı pozlarla çıkınca, A'dan Z'ye modayı öğrendiği kanısına varmış olacak ki, şimdi kendi koleksiyonuyla bu yeni sektöre tam ortadan bir giriş yapıyor. Koleksiyonun adı, şarkıcının 1984 yılında piyasaya çıkardığı Like a Virgin albümünde yer alan Material Girl şarkısıyla aynı. Şarkının klibini hatırlayanlar olacaktır; Madonna bu klipte, Marilyn Monroe kılığında çıkmış, hiç olmadığı kadar feminen ve kendisinden beklenmeyecek derecede kadınsı kostümlerle dans etmişti. Koleksiyonun adı ve hedef kitlesi açıklandığında, şarkıcının süper popülist tutumu geldi akıllara. Madonna'nın başka bir Hannah Montana olacağı, Amerikalıların favorileri; pembeleri, çiçekleri, böcekleri satacağını sananlar oldu ama yanıldılar. Çünkü son zamanlarda çoğunlukla (döpiyes giymediğinde) kasket ve eşofmanla görmeye alıştığımız Madonna, asi, aykırı ve sıradışı kıyafetler tasarlamış.

HİÇ REVİZE EDİLMEMİŞ PARÇALAR
Şarkıcı, 1980'lerde 'biker chic'i (motorcu şıklığı) punk'la buluşturduğu sokak çocuğu (street urchin) adı verilen tarzı kullandı bu kolleksiyonda. Her ne kadar Amerika'daki Macy's mağazalarında piyasaya çıkacak olan koleksiyonun tamamını göremesem de, markanın blog'undan ve reklam afişlerinden anladığım kadarıyla o zamandan bugüne revize de edilmemiş parçalar. Yani Madonna'yı zamanında Madonna yapan tüm asi elementlerin; likralı mini eteklerin, dantel legginglerin, sert hatlı büstiyerlerin, zincir veya kalın deri bilekliklerin, haç kolyelerin, jean yeleklerin, bolero ceketlerin ve tabii ki parmaksız deri ya da dantel eldivenlerin bulunduğu bir koleksiyon. 52 yaşındaki Madonna'nın artık pek de kullanmadığı türden kıyafetlerden oluşan bir marka yaratılmış. Peki bu koleksiyonu kimler giyecek? Şimdilerde neredeyse 40'larındaki çoluklu çocuklu Madonna hayranları mı? Tabii ki hayır. Yaptığı her işte günü yakalamak için, 'el verme' kisvesi altında Justin Timberlake, Britney Spears gibi dönemin genç ve popüler isimleriyle çalışan Madonna, neredeyse 40 yıllık 'sandık lekeli' kıyafetleri satacak yeni bir grubun peşinde. Bir kesimin 'Popun babaannesi Tina Turner' kıvamına yaklaştığını düşündüğü, kendisine duyulan hayranlık seviyesinin yetenek bir yana 'Bu yaşta, bu performans' şekline dönüştüğü Madonna, moda işinde yanına kızını da aldı; 13 yaşındaki Lourdes Leon'u.

HEDEF: 12 YAŞ KIZLARI
En pahalı parçanın 20 doların altına satılacağı 'Material Girl' koleksiyonu siz deyin 12, ben diyeyim 10 yaş ve üzeri 'çocuk-kadınlar' için tasarlanmış. Çünkü kendi kızından da deneyimli olan Madonna, "Bu yaştakiler ne pahasına olursa olsun istediklerini elde ediyor," diyor. Yani koleksiyonun satacağı yüzde 100 garanti! Yapılan açıklamalara göre, annesinin günümüze uyarlanmış küçük bir kopyası olan Lourdes (Lola) koleksiyonun hazırlanmasında yüzde 90 etkili. Madonna "Stella McCartney, Lola'yı bu konuda yüreklendirdi. Lola sekiz yaşından beri Stella'nın atölyesine gidiyor," diyor ve kendisinin Material Girl'le ilgili katkısının sadece 'olmuş' ya da 'olmamış' demekten ibaret olduğunu söylüyor. Lola, koleksiyonun tanıtıldığı blog.materialgirlcollection.com adresinde kendi elinden çıkma günlükler tutuyor, kendisini, ailesini ve heyecan duyduğu moda parçalarını tanıtıyor. Hakikaten şımarıklıktan bir ışık yılı uzakta gibi görünen Lola, gladyatör sandaletlerin fazlasıyla geçmişte kaldığını (haklı), Kelly Osbourne'un yeni stil ikonu olduğunu (olabilir) ve Jay Z konserinde annesinin dans etmesinden utandığını (her genç kız bunlardan geçiyormuş demek, bu Madonna bile olsa) yazıyor. Londra'nın gizli alışveriş noktalarını ve annesinin dünyayı 'yönettiği' 80'li yıllara hayranlığını anlatan Lola'nın koleksiyonun tanıtım yüzü de çok tanıdık: Gossip Girl dizisinin asi karakteri Küçük J, Taylor Momsen. Pretty Reckless adlı bir rock grubu da olan 17 yaşındaki Momsen'ın, 80'lerden kalma asi yüzünü daha çok göreceğiz sanırım. 10 yaşını dolduran kız çocuklarının ebeveynlerine duyurulur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA