Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE FERHANGİL

Kısa saç ne getirir, neler kaybettirir?

Harry Potter'da Hermonie karakterini canlandıran, Burberry'nin yeni nesil yüzü Emma Watson saçlarını kestirdi. Dünya şimdi Watson'ın yeni imajını ve kısa saçın neler getirip, götüreceğini tartışıyor

HOllywood'da az bulunan bir şey, doğallık. Los Angeles'ta ünlüler ya gereğinden fazla ince, ya gereğinden fazla estetikli ya da oran fakiri olurlar. Neyse ki bizleri bu süper yapaylıktan kurtarmak için göreve gelmiş gibi görünen Avrupalı yıldızlar var. İtalyanları katamayacağım ama İspanyol, Fransız ve İngilizler ne fazlaca dokunulmuş ne de tarzları üzerinde çokça uğraşılmış görünüyor. Zaten tam da bu yüzden modaevleri genelde Penelope Cruz, Audrey Tautou, Marion Cotillard, Sienna Miller gibi Avrupalı yıldızlarla çalışmayı tercih ediyor. Her ne kadar dünyaya Amerika'nın kırmızı halısından yayılıyormuş gibi görünse de moda, çoğunlukla Avrupa'da yaratılıyor, Avrupalı bakış açısı dokunduğu her şeyi altına çeviriveriyor. Buna saçlar da dahil. Şu sıralar tüm dünya dünün Hermonie Granger'ı Emma Watson'ın kısacık kestirdiği saçlarını konuşuyor. Bir iddiaya göre Watson saçlarını, uzun zamandır 'çok satanlar' listesindeki yerini kaybetmeyen Ejderha Dövmeli Kız kitabının sinema uyarlamasında rol kapabilmek için kestirdi. Kitabın ana karakteri Lisbeth Salander'ı canlandırmak için böyle radikal bir değişikliğe gittiği ileri sürülen Watson'ın menajeri ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. Kısa saçlarıyla çekilen ilk fotoğraflarını Twitter ve Facebook sayfalarından hayranlarıyla paylaşan ve genel olarak Harry Potter'ın sevimli Hermonie'si gibi görünmekten kurtulmak için böyle radikal bir değişiklik yaptığı ileri sürülen Watson'ın duruma yorumu, "Uzun zamandır saçlarımı kestirmek istiyordum. Umarım beğenirsiniz," oldu.

GÜZEL VÜCUT, UZUN SAÇ
Bunun üzerine dünya genelinde anketler düzenlenmeye başladı. Kısa saç Emma Watson'ı (ve genel olarak kadınları) seksi mi gösteriyor, yoksa erkekler için itici bir durum mu oluşturuyordu? Ben bu yazıyı yazarken başa baş gidiyor gibi görünen sonuçlar, ne yazık ki genç oyuncunun Burberry ile olan ilişkisini devam ettirmeye yetmedi. New York Post'un haberine göre, senelerdir yüzü olduğu Burberry'nin, müşteri potansiyelini daha geniş kitlelere yayarak satışları artırdığı söylenen Watson, tesadüf müdür bilinmez, saçlarıyla aynı zamanda markayla olan anlaşmasını da kaybetti. Kate Moss'un uyuşturucu skandalı sırasında modeli ilk terk eden marka olan Burberry, Watson'ın yerine, uzun mu uzun saçlı İngiliz model Rosie Huntington- Whiteley'i geçirdi. Eninde sonunda saç bu kadar ilgiyi, anketleri, marka anlaşmalarını etkileyebilir mi? Görünüşe göre öyle. Birkaç yıl önce New York Daily News'da yayımlanan bir makaleye görüş veren Manhattanlı ilişki gurusu Matt Titus, "Kadınlarda erkekleri etkileyen üç etken vardır. Güzel bir vücut, bakımlı uzun saçlar ve dolgun dudaklar. İşin üçte birini denklemden çıkarmak, Bay Doğru'yu bulmanıza yardım etmeyecek," demiş. Aynı makalede görüşleri yer alan seks terapisti Dr. Aline Zoldbrod ise "Kadınlar saçlarını kestirerek 'Ben seks objesi olarak görünmek istemiyorum,' derler," diye eklemiş. Bu iddialardan yola çıkarak, saçlarını kestiren kadınların genel eğiliminin saçlarını hızla geri uzatmak olmasının nedenini anlamak zor değil. Şimdiye kadar saçlarını o veya bu nedenle kestiren Winona Ryder, Katie Holmes, Natalie Portman, Renee Zellweger, Sienna Miller, Sharon Stone, Hilary Swank, Halle Berry, Keira Knightley, Kate Moss ve saymakla bitmeyecek birçok ünlü bugün tekrar uzun saçlı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA