Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BÜLENT KAHRAMAN

Dinle Beni Marlon...

3 Ocak 2016

Yeni yıl hediyesi eski öğrencim, dostum Murat Karaege'den geldi. Marlon Brando'ya sevgimi bildiğinden izlediği bir filmi haber verdi: Listen to me Marlon (Dinle Beni Marlon)Hemen iTunes'dan indirdim. Meğer bu büyük oyuncu karşısına bir teyp koyup ona konuşurmuş.
O bantları bulup, onlardan hareketle bir belgesel hazırlamışlar. Benim gibi Marlonseverler için hazine ki, ne hazine. Ama hiç önemi yok. Bir büyük oyuncunun, koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun, nasıl her şeyi yakıp yırtıp yapmak istediğini yapacağını anlatan müthiş bir film. Ama beni daha çok işin felsefi kısmı ilgilendirdi.
Olağanüstü derin cümleler, felsefi yorumları var Brando'nun. Hep söylerim.
Metafiziğini yapmazsanız, metafiziğiniz, derinliğiniz olmazsa işinizde iyi olamazsınız.
Arka planda 1950'lerin ve sonrasının Amerika'sı, toplumsal değişimi, asi ruhlu bir adamın iktidar eleştirileri de var. Belki filmi izleyenler, merak edip Baba serisini de izleyecektir ama ben Kıyamet'i izleyin derim.
.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA