Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BÜLENT KAHRAMAN

PAR AVION: Abidin Dino-Gülten Akın mektupları

20 Kasım 2016
Geçenlerde, birkaç gün önce, Nev Ankara'yı yöneten, çok gençliğini bildiğim Deniz Artun'la karşılaştım, bir lokantada. Söyledim, hemen, eksik olmasın, yeni bastıkları Par Avion: Abidin Dino'dan Gülten Akın'a Mektuplar ve Desenler isimli kitabı hemen ertesi gün gönderdi, sağ olsun.
Dino, Nev'in sanatçılarından. O nedenle Abidin Dino'dan... denmiş kitabın adında. Yoksa yazışmayı başlatan bal gibi Gülten Akın. 1979'da, Seyran Destanı'nı yazınca kitabı Paris'te yaşayan Dino'ya gönderip desenlemesini istemiş. O da kabul etmiş ve resimlemiş destanı. Kitap bu yazışmanın mektuplarını ve desenleri içeriyor.
Ben mektupları okuyunca biraz zorlama bir yakınlık gördüm, arada, gidip gelen. Doğal. Bir taraf diğerinden bir şey diliyor, olacak bunlar.
Hele ilk mektupta Akın'ın şiiri yazarken hep Dino'nun onu resimleyeceğini düşündüğünü söyleyen satırları bana hiç inandırıcı gelmiyor.
Ama ne gam! Sonunda ortada ilginç, tatlı, çok güzel bir kitap var. Bir de Dino el yazısında k'ları K olarak yazıyor. Mektuplar kitaba dizilirken bütün sözcük içindeki k'lar büyük harf yazılmış. Bence gereksiz. Ama olmuş. O da ayrı bir lezzet katmış kitaba.
İyi ki basılmış bu kitap. Yıl sonuna doğru çok güzel bir armağan aldım, Deniz sağ olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA