Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Necip Fazıl ve Miyasoğlu

Edebiyata tutku derecesinde bağlı yaşadı Miyasoğlu. Onun çalışkan ve üretken tavrı, etrafındakileri de etkiledi. Teşvik ve yönlendirmeleriyle edebiyatımız pek çok eser kazandı. Son yıllarda Ömer Seyfettin üzerine kafa yormuş ve onun öykülerini İngilizce ve Arapça'ya çevirterek yayımlatmıştı. Oğullarıyla birlikte kurduğu Konak Yayınevi, Ömer Seyfettin külliyatını yeniden yayımladı. Edebiyatımıza bir bütün olarak bakan Miyasoğlu için Necip Fazıl'ın farklı bir anlamı vardı. Onun ilgi ve mesaisinin en çok yoğunlaştığı isim elbette Necip Fazıl'dı. Üstadın fikir ve şiirinin geniş kitleler ve genç nesiller tarafından tanınması için her platformda ve her vesile ile çalışmalar yaptı. Bir Necip Fazıl kitabı hazırladı ve Üstad'ın şiiri üzerine çok sayıda yazı ve inceleme kaleme aldı.
Miyasoğlu'nun çabası, elbette sadece Necip Fazıl, Ömer Seyfettin ve Ahmet Midhat ile sınırlı değildi. Ziya Osman Saba ve Asaf Halet Çelebi de onun ilgilendiği, üzerine çalışmalar yaptığı isimlerdi. Miyasoğlu'un Akçağ yayınlarından çıkmış hemen her eseri kütüphanemde bulunuyor... Daha önce okumadığım eserlerini de bu yaz okuyacağım üstadın. Size de tavsiye ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA