Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

İtibarsızlaştırmak üstüne

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu yapıldı. Yapılabilir. Lakin böyle mi olmalıydı? 'Gösteri toplumunun' kurallarına sonuna kadar uyuldu. Televizyonlar, fotoğraf makineleri, tatil yörelerinde derdest etmeler. Haklarında henüz yargı kararı olmayan insanların kameraların önüne atılması, ifşa edilmesi, teşhir edilmesi. Ne ararsanız vardı.
Peki neden?
Nedenlerden biri iddia edildiği gibi 'itibarsızlaştırma' ise eğer aklıma hemen 28 Şubat'ta Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'e yönelik baskın geliyor. Müslüm Gündüz bir evde sevgilisiyle birlikte basılmıştı. Polis önde kameralar arkada. Bu durumda tarihin bize gösterdiği mağdur yaratmak hayırlara vesile olmuyor.
Eğer bu uygulamanın nedeni polisin insan haklarına yönelik dikkatsizliği ve özensizliği ise, bu durumda da hatırlatmayı yapmakta fayda var: Evrensel demokrasi polisin bu tür durumlarda insan haklarına özen göstermesini zorunlu kılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA