Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Apple Watch ile 24 saat

Kolumdaki asistan Apple Watch beni uyandırdı, "Çok oturdun" diyerek ayağa kaldırıp egzersiz yaptırdı, banka hesabına para geldi diye uyardı ve mesaj, e-posta ve çağrılara telefonsuz ulaşmamı sağladı

Bana tatlı bir titreşim ve tınlamayla "Günaydın" diyen Apple Watch, mesaj ve aramaları her an görmemi sağladı. Banka hesabıma maaşımın yattığını öğrendim. Öğlen randevum olduğunu gördüm ve BiTaksi uygulamasından taksi çağırıp işe gittim. İşte Apple Watch ekranından 24 saatlik dünyaya... Uykum o kadar tatlı değildir. Küçük bir tıkırtı bile beni rahatlıkla uyandırabilir. Apple Watch beni sabah kolumda tatlı bir tınlama ve titreşimle uyandırıyor. Kolumu kaldırdığım anda otomatik ekran aktif hale geliyor. Gözlerimi ovuşturduğum sırada diğer odada duran iPhone'a gelen çağrıyı bluetooth üzerinden bağlı saatimden yanıtlıyorum. Üstelik yeni bir randevu yaratıyorum.

BANKADAN UYARI GELDİ

Apple Watch banka uygulamasından ödeme hatırlatmalarımı gördüm. Ancak bunun için maaşın yatmasını bekliyorum. Hava durumuna bakarken İstanbul'un daha önce hiçbir yaz olmadığı kadar yağmurlu olduğunu bir kez daha görüyorum. Yağmurlu havada taksi bulmak için sokağa adım atmaya gerek yok. İstanbul'da yağmurlu havada taksi çölde vaha gibi... Şemsiyeyi alırken BiTaksi uygulamasından taksi çağırıyorum. Ofise doğru yola çıkarken telefonu çantadan çıkarmadan gelen çağrıyı yanıtlıyorum. Hızlı arama listesindeki arkadaşımı arayıp ofise gelip gelmediğini soruyorum. Ve heyecanla beklediğim haber geliyor, maaşımın hesaba yattığını öğreniyorum ve ben de günlük döviz kurlarına göz gezdiriyorum.

OTURMA EGZERSİZ YAP

Ofise gelip oturduğumda eksik kalan yazı ve resimler için ekran karşısına oturuyorum. WhatsApp mesajı arkadaş grubunun bu akşamki yemek mekanını değiştirdiğini gösteriyor. O kadar mail, mesaj ve çağrı derken saatler geçiyor. Apple Watch "Çok oturdun. En azından bir dakika ayakta dur ve egzersiz yap" diyor. Ben de kolumdaki asistanın uyarısına uyup hemen hareketlere başlıyorum. Kalp ritminden, adımlarıma, günlük yakmam gereken kalori hedefinde yürüyüş temposuna kadar her şeyi Apple Watch ekranından görebiliyorum. Siri'ye Apple Watch üzerinden ulaşıp bir gün sonraya en sevdiğim restoranda yemek rezervasyonu ayarlıyorum. Mesajlar, e-postalar ve çağrılar için telefonu daha az kullanıyorum.

EYVAH HESAPTA PARA YOK!
Bu ay biraz fazla harcama yaptım. Limiti aşıp aşmadığımı telefonu çantadan çıkarmadan yine Apple Watch ekranından hallettim. Üstelik sadece kredi kartı limitimi değil, hesabımdaki parayı da kontrol ettim. Üstelik cebimde metelik yokken ATM'den kartsız para çekme şansı da yakaladım. Yani bankayla ilgili tüm bildirimleri artık Apple Watch ekranından takip etmeye başladım. Apple Watch banka uygulaması üzerindeki döviz kuru hesaplayıcı ile çapraz kurlara göz atmak mümkün. Gittiğim her ülkede dolar ya da euro kullanılmıyor. Her dakika hesap yapmak kolay değil ama Apple Watch ülkenin para birimi ve lokasyon bilgisini kullanarak hesabı yapıp, "Keyfine bak" diyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA