Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sosyal ağlarda demokrasi bayramı coşkusu

Türkiye 15 Temmuz'dan bu yana meydanlardan ayrılmazken, demokrasi nöbeti sosyal ağlarda ve internette hız kaybetmedi. Toplumun tüm kesimlerinden, farklı siyasi görüşten, 7'den 70'e herkes demokrasi nöbeti için meydanlarda toplanırken, cep telefonları, paylaşımın merkezinde yer almaya devam ediyor. İnsanlar meydanlarda demokrasiye sahip çıkarken, Facebook, Instagram, Snapchat ve Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden fotoğraf ve video paylaşımı yapıyor. Microsoft'un Seattle'da düzenlediği Imagine Cup etkinliği için şirketin kampüsünde yer alan Microsoft Siber Suçlar Merkezi'ni (Cybercrime Center) ziyaret etme şansı bulduk. Merkezde bulunan uzmanların belirttiğine göre internette her gün 1.8 milyar fotoğraf paylaşıyoruz. Bazı özel etkinliklerde ve günlerde paylaşımlar tavan yapıyor. Türkiye'de demokrasi nöbetlerinde benzer bir durum yaşanıyor.

BAYRAKLI SELFIE
Genç kuşak Facebook, Instagram üzerinden selfie fotoğraflarının paylaşımına devam ederken, videolar Snapchat, Facebook YouTube'a yüklenip paylaşılıyor. Fotoğraf ve videoların arka fonunda Türk bayrağı dalgalanırken, dayanışma ruhu online ortamlara taşınmış oluyor. Son dönemin popüler platformundan Snap atan gençler meydanlardaki heyecanı arkadaşlarıyla paylaşıyor. Başarısız terörist darbenin yaşandığı anlarda sosyal ağlardaki paylaşımlarda ayrışmalar hakimdi. Gün geçtikçe herkes şehit ailelerine yardım kampanyalarını, birlikteliği vurgulamaya başladı. Paylaşımlardaki bu yumuşamada siyasi partilerin zor dönemde birlikte hareket etmeleri de sebep oldu. Hatta hiç bir araya gelmeyen futbol takımlarının taraftarları da meydanlarda birlikte olmaya başlayınca birliktelik spor mecrasına da yansımaya başladı.

KAMPANYALARA DEVAM
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone daha darbeye karşı halkın meydanları ilk doldurduğu günden itibaren trafiğin yavaşlamasını ve insanların paylaşımlarına devam etmesini sağladı. Kullanıcıların kota derdine takılmadan paylaşım yapması için tüm operatörler ekstra katkı yaptı. Türk Telekom da nüfusun yoğun bir şekilde toplandığı meydanlarda ücretsiz WiFi noktaları oluşturdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA