Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Gazeteci mi terörist mi?

PKK'lı Vedat Acar tarafından Taksim'de gerçekleştirilen canlı bomba eyleminin talimatı ROJ TV'den verilmişti.
2010'da terör örgütünden kaçarak teslim olan Besime Mordeniz, KCK Basın Komitesi adına Dole Koge Kampı'nda muhabirlik yapmış, kamp yaşamını cazip göstermek için çektiği görüntüleri örgütün basın yayın organlarına ve ROJ TV'ye servis ettiğini itiraf etmişti.

Mordeniz'in ayrıca PKK kamplarında silahlı eğitim alırken çekilmiş fotoğrafları da var.

***
23 Eylül 2011'de BDP Sultangazi İlçe Başkanlığı binasında yapılan KCK toplantısında bir örgüt mensubunun, "Pazar günü 8.30'da Sultangazi'de 4 mahallede eylem var. Sizde, böyle hani ROJ TV'nin altyazısında geçsin" şeklinde ifadeleri ele geçti.
***
2007'de Kandil'de gerçekleştirilen 4. Basın Yayın Konferansı'nda da PKK yanlısı basın yayın organlarında görevli örgüt mensuplarının, PKK, PJAK ve Mahmur kamplarında eğitim görmelerinin kararlaştırıldığı tespit edildi.
***
2001'den itibaren 2 yılda bir Kandil'de bulunan kamplarda basın yayın konferansı düzenlenerek KCK Basın Komitesi'nin yayın politikaları belirlendi.
Bu toplantılarda Abdullah Öcalan'ın gösterdiği yolda yayın çizgisinin belirlenmesi gerektiği anlatıldı.
Basın yayın organlarının da Devrimci Karargah terör örgütü modeliyle yapılanması gerektiği belirtildi.
***
Ayrıca Öcalan'ın avukatlarına yönelik operasyonda ele geçirilen bir belgede Murat Karayılan, 60 milyon avroluk bütçenin 38 milyonunun basın faaliyetlerine harcandığını belirtiyor.
ROJ TV'nin bağlı olduğu Mezopotamya Broadcast Şirketi tarafından, PKK'nın yayın organları Dicle Haber Ajansı'na her ay 16 bin avro, Fırat Haber Ajansı'na da 13 bin avro gönderildiği ortaya çıktı.
***
Polisin teknik ve fiziki takibine takılan mesajlarda KCK Basın Komitesi'nin, Kandil'de bulunan örgüt yönetimine "Eylemleri yayın kurulu toplantısından önce yapın ki gündem olsun, haberlere yetiştirebilelim" mesajları gönderdiği belirlendi.
Teknik ve fiziki çalışmalarda KCK Basın Komitesi Başkanlığını Mustafa Karasu'nun, KCK Basın Komitesi Türkiye Sorumluluğu'nu ise Cemil Şerik'in yaptığı da tespit edildi.
***
KCK Basın Komitesi, Türkiye, Avrupa, İran, Irak, Suriye, Rusya, Ermenistan ve kırsal alan olmak üzere 7 bölgede faaliyet gösteriyor.
Örgüt basını, PKK ve Öcalan propagandası, ajitasyon, dezenformasyon, bilgi kirliliği ve provokasyon amaçlı yayınlar yapıyor.
Ayrıca KCK Basın Komitesi'nin, örgüte katılım ve finansal destek propagandası, PKK/KCK gündeminin örgüt kadrolarına aktarılması, örgüt sempatizanlarının sokak eylemlerine yönlendirilmesi, Türk-
Kürt ayrışması ve çatışma çıkarma amaçlı yayınlar yaptığı açıkça ortada
***
Yukarıda saydığım faaliyetlerden de anlaşılacağı gibi aslında gazeteci değil PKK militanı olan, dağda silahlı eğitim alan uyduruk gazetecilere yönelik gözaltılarla ilgili benim 'güzel yürekli' meslektaşlarım önceki gün İstanbul'da, "Özgür basın susturulamaz, özgür basın emekçilerine kalkan eller kırılsın" sloganları ile epey yürüdü.
Saflıktan mı, yoksa teröre destekten mi?
Pek anlayamadım.
***
Oysa gazeteci uyanık insandır.
Tezgaha gelmez, gelmemeli de.
Sözde gazetecilerin sicilleri bir hayli kabarık gördünüz.
Bunların çoğu gazeteci değil terörist!
Lütfen uyanın ve PKK'nın ekmeğine yağ sürmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA