Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Düttürü

Komik kadın giyimiyle ilgili bir deyimdir ama, bambaşka anlamlarda da kullanılıyor.
Sevgili okurların ikisinden soru geldi: "Zırvalayan adamı herkes kınarken sen niçin o konuya değinmiyorsun?"
Ben de sorayım: Herkes kınıyorsa koroya bir ses daha eklemek gerekli mi?
Hem öfke hangi haklı nedenden kaynaklanırsa kaynaklansın, toplu tepkinin linç girişimine dönüştüğü durumlarda güruha katılmadan önce azıcık fren yapmakta yarar vardır.
Bir küçük soru daha. Siz (evet, şu anda bu gazeteyi elinde tutan dostum) ömrünüzde hiç zırvalamadınız mı? Sonradan "Keşke öyle konuşmasaydım" dedirten bir söz çıkmadı mı ağzınızdan?
Çıkmadı derseniz yalan söylediğinizi iddia etmem ama belleğinizin sizi yanılttığını düşünürüm. En bilge insanın dili bile şu ya da bu duyguya yenik düşüp pişmanlık konusu olacak laf üretebilir. Hırgür bolluğunda çoğu kaynar gider; ünlü birinin gazete sütunu ya da televizyon ekranı gibi kamuoyuna açık yerde piyasaya sürdüğü gaf ise silinmez iz bırakır, mesleğinin sonunu getirir.
Söz konusu olayın kahramanı aktörün hangi duygu girdabına kapılmış olduğunu tahmin edebiliyorum: çarpıcı sözcük kullanma ihtiyacı.
Ülkemizde o davranış en çok kıt yetenekli gazete yorumcularında görülüyor. Yıllarca emek dışı hizmetler karşılığında patronundan yüz binlerce dolar sızdırmış köşe esnafı kovulunca ilerici aslan yelesi takınabiliyor. Eğriye eğri, doğruya doğru diyen meslektaşlarına saldırabiliyor "Yalaka!" diye.
Ünlü aktörümüz de işi olduğu için bir toplantıdan ayrılan parti liderine öfkesini sunturlu lafla dile getirmenin şehvetine kapılmış; "Benim de işim var, bir karıyı düttüreceğim" gibi bir cevher yumurtlayıvermiş.
Halt etmiş deyip geçebiliriz. Zamanla unutulur gider. Ama bu vesileyle dışa vuran, erkeklerimizin çok büyük çoğunluğunun paylaştığı, müzmin bir ters anlayış var: Cinselliği erkeğin kadına yaptığı bir uygulama sanıyoruz.
Öyle düşünülünce karşılıklı haz konusu olmaktan çıkıyor tabii. Çünkü insan yapılmasına katılmayıp katlandığı şeyden hoşlanamaz. (Size iğne yapılmasından zevk alabilir misiniz?)
Çoğu delikanlımızın "düttürme" panayırı sandığı alandaki ilk denemesi bir tür saldırıya dönüşürken kurbanı kızcağız da koluyla gözlerini kapatıp dişini sıkıyor, vartayı atlatmaya bakıyor.
Cinsellik yaşama renk katan bir boyut, iki kişinin uygarca yaptıkları bir baş döndürücü vals olabilir.
Falanca ünlünün fevri densizliği önemli değil. Ama o mutluluk kaynağını itiş kakışa döndürme düttürüsünden vazgeçmemiz çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA