Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Bir dizinin öyküsü

SABAH'TAN MEKTUP

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün birkaç gün önce 10 gençten oluşan bir liste açıkladı. Gençlerin adları şöyleydi:
Serdar Raşit Alemdar, Kubilay Kaan Aydın, Çağrı Karahan, Hacer Yalım Keleş, Mert Küçük, Salih Kükrek, Veli Burak Çelen, Mehmet Çakır, Ahmet Engin Bayrak, Umut Gültepe.
10 gencin ortak özellikleri, 10'unun da "Teknogirişimci" olmalarıydı.
Ve 10'u da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı" çerçevesinde Silikon Vadisi'ne gönderiliyordu. Her birine eğitim, yol ve konaklama harcamaları için 21 bin dolar harçlık. Yine her birine 100 bin dolar hibe sermaye katkısı.

***

Arkadaşlarıma "10 genci de bulup röportaj yapacaksınız" dedim, "Hem de birkaç gün içinde..."
Buldular. 10'unu da. Ve 10'uyla da tek tek görüştüler. Hepsi projelerini, hayallerini, hedeflerini anlattı.
"Silikon Vadisi'nin Türk Beyinleri" dizisi böyle doğdu.
İstanbul İstihbarat Servisimiz'den Hasan Ay harika bir iş çıkardı. Kendisini kutluyorum.
Dün başladığımız, bugün ikinci bölümünü yayınladığımız diziyi okumanızı salık veririm. Sizde yarının Türkiye'siyle ilgili yeni ufuklar açacak. Nasıl bir kuşağın gelmekte olduğunu daha iyi kavrayabileceksiniz.
Serdar, Kubilay, Çağrı, Hacer, Mert, Salih, Veli, Mehmet, Ahmet, Umut... Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Ve Silikon Vadisi'nden Türkiye'ye dosyalar dolusu projeyle döneceğinize yürekten inanıyorum. Başarılar Türkiye'nin pırıl pırıl beyinleri; yürekten başarılar.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle efendim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA