Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Küresel başarı

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH Ailesi olarak mutlu bir hafta geçirdik. Çünkü gücümüz ve başarılarımız küresel çapta yankılandı. Biz de o yankıları keyifle dinledik.
Foto muhabiri arkadaşımız Emin Özmen "Haber fotoğrafçılığı" alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen "World Press Photo"nun 2012 yarışmasının "Spot haber" dalında ikinci oldu. Emin, ödül getiren fotoğrafı geçen yaz Suriye'de çekti. Fotoğraf, muhaliflerin Esad muhbiri olduğunu söyledikleri bir rejim yanlısına falakalı sorgularını yansıtıyordu.
Dile kolay; Emin Özmen, 30 yıl sonra Türkiye'ye bu saygın mı saygın ödülü kazandırdı.
Ve de ödüllü fotoğrafı Japonya'dan Kanada'ya, Güney Afrika'dan İskandinavya'ya kadar dünyanın tüm medyalarında yer aldı.


***
Haftanın ikinci uluslararası başarısını Nur Batur'a borçluyuz.
Onun 7 gün süren Süha Arafat röportajı da çok ama çok ses getirdi.
"The Guardian" (İngiltere), "Alquds" (İngiltere), "Gololy" (Mısır), "Barakish" (Yemen), "Alquds" (Filistin), "İlaf" (Suudi Arabistan), "Alahram" (Mısır), "Almısri Alyeum" (Mısır), "Anbaatlas" (Moritanya)"...
Süha Arafat dizimizden geniş alıntıları okurlarına yansıtan Batı ve İslam medyasından sadece birkaçı bu saydıklarım.
Ayrıca, Anadolu Ajansı da Arapça, İngilizce ve 3 Balkan dilindeki yayınlarında dizinin tüm bölümlerini değerlendirdi. Tabii Balkan ülkeleri gazeteleri ve televizyonları da Anadolu Ajansı'nın bu alıntılarını olduğu gibi "Kesip, kopyalayıp yapıştırdı."
Nur Batur'un ifadesiyle noktalayayım: "Dünya çapında bir iş yapmanın keyfi de başka oluyor doğrusu..."
***
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA