Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Sizin görüşünüz

Bekliyordum. Ama beklediğimin çok üstünde geldi... Konu: Dün "Duruşumuz, çizgimiz" başlığıyla yazdığım "SABAH'tan Mektup". Hatırlayacaksınız, yazıda SABAH'ın dershaneler tartışmasında sergilediği duruşu anlattım.
Polemiğe son derece elverişli bir konu olduğu için yazıya epey dönüş olacağını biliyordum. Yukarıda belirttiğim gibi, tepkiniz beklediğimin çok üstünde oldu.
Gelen mesajlar, SABAH'ın bu konuda izlediği çizgiyi okurlarımızın çoğunluğunun desteklediğini ortaya koyuyor.
Karşı çıkanlar, eleştirenler yok mu? Elbette var, ama onlar da SABAH okurlarına yaraşır nezaket çerçevesinde görüşlerini dile getirdiler.
İşte mesajlardan rastgele seçtiğim birkaç alıntı...

***

Önce iki destek iletisi. Bir uzun, bir kısa:
- "Tebrikler SABAH. Evet, eğitim sistemi değişmeli, dershane denen şeyler de kalkmalı. Belki küçülüp özel yetenek dershaneleri olarak isteyene hizmet sunabilirler. Ama anne ve babası ile çocuğun arasını açan, aile içi düşmanlık yaratan dershaneler düzenlenmeli. İzlediğiniz yol doğru. Devam etmeniz Türkiye'nin hayrına olacak." (Fevzi Kaim)
- "Sayın Şafak; dik durun, eğilmeyin. Hepimiz sizinleyiz. Toronto'dan sevgiler." (İbrahim Erel)
Şimdi de iki eleştiri mesajı. Yine bir uzun, bir kısa:
- "Ben de 2 evladı bu düzen içerisinde eğitim görmüş, birincisi üniversiteyi yeni bitirmiş, ikincisi de yeni başlayan bir babayım. Aynen iştirak ediyorum dershanelerle ilgili görüşlerinizin çoğuna. Üstelik bir Hizmet dostu olarak. Yalnız bütün kabahati dershanelerde aramak doğru mu acaba? Siz okulları öyle bir hale getirin ki dershaneye ihtiyaç kalmasın. Hem özel okula gidip, hem niye dershaneye gider; bir araştırın eksik nerede... Devlet okullarının normal liseleri ve meslek liselerinin içler acısı halini yazmak bile istemiyorum. Sizden ricam "kapanmasın" diyenlerin de görüşlerini gazetenize almanızdır. Daha iyi bir gelecek için çocukların eğitim ve öğreniminin önemine inanmış bir birey olarak her şeyin daha iyisinin ülkemiz insanlığına sunulması ve bu amaçla katkılarınızın artarak devamı dileğiyle." (Süleyman Akar)
- "Başbakan çıksın desin ki, 'AK Partililer çocuklarını dershaneye göndermesin.' Göndermezlerse, dershaneler kendiliğinden kapanır." (Yalçın Çakır)
***

Ve son söz. Yine bir okurdan, "Fztmehmet" rumuzlu mesajdan: "Yeni nesil görüşü ne olursa olsun artık sorguluyor, sağdan hizaya geçmiyor artık."
Zaten biz de böyle bir gençlik istiyoruz, böyle bir gençlik düşlüyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA