Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Tarihe not

SABAH'TAN MEKTUP

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken karga tulumba bir yargılamanın ardından kendini Silivri Cezaevi'nde bulan Hanefi Avcı'nın SABAH'a yaptığı açıklamalar, ülkesini seven herkesin vicdanını sızlatmış olmalı.
İki bölüm halinde dün ve bugün yayınladığımız açıklamalarında Hanefi Avcı devlet içindeki paralel yapı ve cemaat mensupları ile ilgili olarak bakın neler diyor:
"Bu, bir yılda, iki yılda bertaraf edilebilecek bir yapı değil. Bu, sadece polis ya da kriminal hamlelerle de çözülemez. Mücadele uzun zaman alacak."
"Bu, sadece iktidarın sorunu değil. Hepimizin sorunu. İktidara kim gelirse gelsin bunlarla mücadele etmek zorunda kalacak."
"Devletin içinde yuvalanmış ve devletin politikalarına kafa tutan bir yapı var karşımızda. Bu, Türkiye'nin sorunu."
"Öyle bir ortam yaratıldı ki, herkes 'Bir Numara' olmaktan korktu. O güce biat etti. Öyle hale geldi ki, özel yetkili mahkemeler istediğini alıp içeri attı."
"Özel yetkili savcılıklar ve mahkemelerle çift başlı bir hukuk oluşmasına imkân tanındı. Bu çift başlılığı da paralel yapı çok güzel kullandı. Bu yolla da Türkiye'de resmen bir istibdat yaratıldı."

***

Evet, tablonun özeti bu: "İstibdat yaratmak", "Sahte veya üretilmiş delillerle terör estirmek..."
Ama insana en çok, bu istibdada ve paralel yapı terörüne karşı çıkması gerekenlerin akıl tutulmasından farksız tepkileri koyuyor...
Kimileri sessiz kalıp geçiştirmeye çalışıyor.
Kimi başını çevirip görmezlikten geliyor.
Kimi sırf iktidar karşıtlığından kaynaklanan güdülerle işi paralel yapıyla işbirliği yapmaya kadar vardırıyor.
Kimi daha da ileri gidip, ihanet diye tanımlanabilecek duruşlar sergiliyor.
Özetle, paralel yapının çevresinde bir utanç koalisyonu oluştu.

***
İçinden geçmekte olduğumuz alaca karanlık kuşağında, SABAH tarihi bir misyon üstlendi: Paralel yapıya da, onun perde arkasındaki işbirlikçilerine ve kirli ilişkilerine de projektör tutmak.
Her haberimizle paralel yapının surlarından bir tuğlayı daha sökmekle kalmıyoruz, tarihe de not düşüyoruz.
Gücümüzün tek kaynağı var: İlerde bugünlerin tarihi yazılırken, "İyi ki SABAH vardı" hükmü verileceğine ilişkin kesin inancımız.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA