Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

O konuşma

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH'ın 30'uncu yaş günü vesilesiyle geçen hafta Çarşamba günü gazete binasında düzenlediğimiz mütevazı pasta kesme töreninde yaptığım konuşma, medya camiasında epey yankılandı.
Doğaçlama yaptığım o konuşmayı sizlere de özetle aktarıyorum. Buyurun.

***

Osman Gazi, hükmünün sadece Söğüt kasabasında geçtiği yıllarda, bir gece bir rüya görür: Göğsünden bir fidan fışkırır, büyür, büyür, dalları ufka uzanan dev bir çınara dönüşür.
Uyanır uyanmaz Şeyh Edebali'ye koşar, rüyasını anlatır.
Şeyh Edebali sırtını sıvazlar: "Muştular olsun oğul... Senin sülalenden öyle bir devlet doğacak ki, cihana yayılacak..."
SABAH da işte böyle bir rüyadan doğdu.
Bu anlamlı günümüzde küçücük fidanı sulayarak çınara dönüşmesini sağlayanlara teşekkür etmeyi vicdani bir borç olarak görüyorum.
İlk teşekkürüm, Dinç Bilgin'den Turgay Ciner'e, Ahmet Çalık'tan Faruk Kalyoncu'ya kadar tüm patronlara ve de kesintili olarak iki dönem SABAH'ın sorumluluğunu üstlenen TMSF yönetimine.
Daha sonra SABAH'ın huzurlu ve istikrarlı bir ortamda hazırlanması için gecesini gündüzüne katan Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Serhat Albayrak geliyor. Tüm arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum.
Üçüncü teşekkür grubunu seleflerim oluşturuyor: Rahmi Turan, Zafer Mutlu, Ufuk Güldemir, Tayfun Devecioğlu, Ergun Babahan, Fatih Altaylı.
Umarım, ilerde böyle bir yaş günü kutlamasında halefim de beni bu grupta saymayı unutmaz.
Dördüncü halkada yolu SABAH'tan geçmiş adlı-adsız emekçiler yer alıyor.
Bugünkü SABAH'ın onların alınterleriyle yoğrulduğunu asla unutmadım, unutmayacağım.
Son olarak SABAH'ı birlikte hazırladığımız, birbirimize omuz verdiğimiz, hep birlikte ellerimizi taşın altına koyduğumuz çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.
Ve hep birlikte nice yıllara diyorum.
Haydi, SABAH'ı görünen ufkun da ötesine taşımak için el ele yürümeye devam...
***

Sevgili SABAH okurları; sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA