Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Günak, 400 tasarımcıyla VW'i geleceğe hazırlıyor

Ünlü Türk tasarımcı Murat Günak, dünyanın dört bir yanında çalışan dört yüz tasarımcıyla Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bugatti ve Bentley markalarını geleceğe hazırlıyor

Volkswagen Grup Tasarım Başkanı Murat Günak'ın yönetimi altında yeniden yapılanıyor. 2006 yılının Ocak ayından itibaren mevcut Wolfsburg ve yeni Postdam tasarım merkezleri, Volkswagen markasının önemini ve yeni model atılımı anlayışını yansıtacak. Potsdam Tasarım Merkezi, Grubun tasarım etkinliklerini de yürütürken, Wolfsburg Tasarım Merkezi ise Volkswagen Ticari Araç tasarımından sorumlu olacak. Hali hazırda Skoda markasının tasarımından sorumlu Thomas Ingenlath, Potsdam'daki Tasarım Merkezi'nin başına geçecek. Klaus Bischoff ise Wolfsburg'daki Tasarım Merkezi'nin yönetimini devralacak. Thomas Ingenlath ve Klaus Bischoff, Grup ve Volkswagen markasının tasarımının başında bulunan Murat Günak'a bağlı çalışacaklar. Volkswagen Dış Tasarımın Şefi Jens Manske ise Skoda Marka Tasarımı'- nın başına geçecek. Çeşitli uluslardan dört yüz kişi, Wolfsburg, Potsdam, Los Angeles, Sao Paolo ve Shanghai gibi dünyanın dört bir yanındaki merkezlerde Volkswagen markasının tasarımı için çalışıyor. Özellikle 2003 yılından itibaren sunulan modeller, Volkswagen'de yeni bir biçim dili ve tasarım çizgileri çağının başladığının müjdesini veriyor. Avrupa'nın en büyük araç üreticisi, ayrıntılara duyduğu aşk ile araçlarının daha dinamik bir görünüme kavuşmasını ve daha coşku dolu bir etkiye sahip olmasını hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA