Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Merkel, AB'den sonra yatırımlara da engel çıkarıyor

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üye olmasına köstek olanların başında Almanya Başbakanı Angela Merkel geliyor. Merkel, sadece AB için değil, ekonomik yatırımlar konusunda da Türkiye'ye engeller çıkarıyor. Bunun en çarpıcı örneği Bosch Bursa fabrikasında yaşanmış. Fren parçaları dizel komponentlerin yanı sıra benzinli püskürtme sistemlerinin üretildiği Bursa'dan imalatın büyük bir kısmı Almanya'ya kaydırılmış.

Bosch Merkel'i dinledi

Bunun nedeni ise Merkel'in ekonomik krizde darboğaza giren otomotiv sanayisine verdiği şartlı destek. Merkel, bu desteği otomotiv firmaların kendi ülkelerinde üretime ağırlık vermesi ve yurtdışında yatırım yapmamaları şartıyla vermişti. Anladığım kadarıyla Bosch, Merkel'in sözünü dinlemiş.

Başkaları da var

Bosch, üretimi, ihracatı ve istihdamıyla Türkiye için çok önemli bir firma. Üretimin, ihracatın düşmesi Türk ekonomisi için büyük bir kayıp olacak. Ondan daha önemli bir kayıp ise istihdamda yaşanacak gibi görünüyor. Merkel nedeniyle birçok çalışanın işini kaybedebileceği konuşuluyor.
Ama yaşanan bu sıkıntıların Bosch'la sınırlı olmadığına ilişkin haberler duyuyorum. Başka firmaların da Türkiye'deki Ar-Ge merkezinde yürüttükleri çok önemli çalışmaları, kendi ülkelerine yönlendirdiklerini öğrendim. Umarım, doğru çıkmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA