Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Avrupalı el değmemiş otoyu sevdi ikiz kuleler yetmedi

Geçen hafta Avrupa'da yılın otomobili (Car of the Year) ödül töreni için Volkswagen'in merkezi Wolfsburg'daydım. Kendime fırsat yaratıp Autostadt 'Otomobil Şehri' kompleksini ziyaret ettim. Yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bu komplekste otomobil müzesi, VW Grubu'nun markalarının galerileri ve VW müşterilerinin otomobillerini teslim aldıkları iki depo bulunuyor. 60 metre yüksekliğinde 20 katlı depoların araç kapasitesi yaklaşık 400 adet. Fabrikada üretilen otomobiller raylar üzerinde hareket edip asansörlerle otomatik olarak bu kulelerde depolanıyor. Daha sonra müşterilerine el değmeden 'Sıfır Kilometre' olarak teslim ediliyor. Teslim süresi 45 saniye kadar oldukça kısa.


Günde 600 araç
Şimdilik Almanya, Hollanda ve Avusturyalı müşteriler bu hizmetten yararlanabiliyor. Duyduğuma kadar günde 600 araç teslim ediliyormuş. Bu tüm Türkiye'de günde teslim edilen araç sayısına eşit olduğu düşünüldüğünde ortaya inanılmaz bir rakam çıkıyor. VW, Autostadt'ın gördüğü ilgi üzerine şimdi iki kule daha inşa etmeye hazırlanıyormuş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA