Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Başbakan müjdeyi verdi hurda yoldan çekiliyor

Turkuvaz Medya Grubu'nun yaklaşık 1 yıl önce başlattığı 'Hurdayı Yoldan Çekin' sosyal sorumluluk kampanyası, hedefine ulaşıyor. Ekonomi, Sanayi ve Maliye Bakanlarından sonra hükümetin tepesindeki isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, çevreye, insan sağlığına zarar veren, petrol faturasını şişiren ömrü tükenmiş yaşlı araçların yoldan çekilmesine destek verdi.
Geçen hafta, Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı tanıtımı ile Karayolları Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, 'hurda teşviği' mesajı verdi. Trafikte yaşı 15-20'nin üzerinde olan araçlara dikkat çeken Erdoğan, "Eskimiş, trafik seyir güvenliği için riskli araçları trafikten çıkarıyoruz. Artık 20 yaşında 15 yaşında araçlarla trafikte dolaşmak yok. Araçlar 10 veya bilemedin 15 yaş olacak. Mali konuda desteklerimiz var. Araçların yenilenmesine imkân hazırlıyoruz. Yollarımızda artık güvenliği düşük araçları istemiyoruz" dedi.
Türkiye'de 2012 sonu itibariyle 13 milyona yaklaşan otomobil parkının yüzde 32'si 16 yaş, yüzde 46'sı ise 12 yaşın üstündeki otomobillerden oluşuyor. Hurda araçların yoldan çekilmesi ile çevre kirliliği azalacak, trafikte ölümlü kazaların sayısı düşecek, az yakan yeni teknolojili araçların trafiğe çıkmasıyla Türkiye'nin petrol faturası kontrol altına alınacak.
Başbakan Erdoğan son noktayı koydu. Hurda otolar yoldan çekilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA