Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türkiye yabancı yatırımcının iştahını kabartıyor

Türkiye'de bin kişiye düşen otomobil sayısı 141 adet. Son yıllardaki artışa rağmen bin kişiye düşen otomobil sahipliği bakımından Türkiye, Avrupa Birliği ortalamalarının çok gerisinde. Bin kişiye düşen otomobil sayısı İtalya'da 714, Fransa'da 615, Almanya'da 607, İspanya'da 584, Polonya'da 545, Portekiz'de 519, komşu Yunanistan'da 500 ve Bulgaristan'da 437 adet. Son yıllarda otomotiv pazarında satış rekorları kırılmasına rağmen, yılda ortalama 800 bin adet araç satılıyor. Ancak Türkiye'nin gerçek potansiyeli bu değil. Bin kişiye düşen otomobil sayısı ve genç nüfus dikkate alındığında pazar potansiyelinin 1 milyonun çok üstünde olduğu ortaya çıkıyor.
İşte bu tablo yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor. Bir süredir Türkiye'yi yatırım radarına alan yatırımcılar bayi açma ya da mevcut bayileri satın alarak otomotiv sektörüne adım atmanın planlarını yapıyordu. Katarlı Mannai Grup, elini çabuk tuttu. İstanbul'da Chevrolet showroom ve servis tesisi açarak Türkiye'de ilk yatırımını yaptı.

Katar'dan yatırım geldi
Katar'da General Motors'un lider distribütörü olan Mannai Grup, otomotivde 60 yıllık bir tecrübeye sahip. Grup Genel Müdürü Mohamed Helmy, Türkiye'nin mükemmel fırsatlar sunduğunu söylüyor. Tesisin açılışına GM Uluslararası Operasyonlar Başkanı Timothy E. Lee ve Chevrolet Avrupa Başkanı Susan Docherty gibi üst düzey yöneticilerin katılması da Türkiye'ye verilen önemin açık bir göstergesi.
Ancak Mannai, Türkiye'de bayi yatırımı yapan ilk grup değil. Türkiye'deki fırsatları yıllar önce ALJ Grubu görmüş ve Toyota'nın distribütörlüğünü Sabancı Holding'den satın almıştı. Yatırım için fırsatları kovalayan birçok yatırımcı var. Türkiye için sırada bekliyorlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA