Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Trafikte Türkiye'den kötüler de var

Türkiye'de son 10 yılda trafik kazaları yüzde 185 gibi yüksek bir oranda arttı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın verilerine göre son 10 yılda gerçekleşen 8 milyon 801 bin 512 kazada 42 bin 721 kişi hayatını kaybederken 869 bin 761 kişi yaralandı. İstatistiklere göre kazaların yüzde 90'ı sürücü hatalarından kaynaklandı. Trafik kazaları sadece Türkiye'nin sorunu değil. Tüm dünyada trafik kazaları artıyor. Birleşmiş Milletler, 2010-
2020 yılları arasında trafik kazalarında ölenlerin
sayısının dünyada yüzde 50 artarak 1.3 milyondan 1.9 milyona yükseleceğini tahmin ediyor.
Ancak bazı ülkelerde durum Türkiye'den de beter. Örneğin Hindistan'da her yıl 100 binin üzerinde insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Ne yazık ki kazaların azalacağına dair herhangi bir umut ışığı yok.
Bazı ülkelerde ise tam tersi yaşanıyor. ABD'de trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2000 yılında 42 bin'den 2010 yılında 33 bine indi. Avrupa'da da ölümlü kaza oranında azalma var. Avrupa'da, trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2001 yılında 54 bin'den 2010 yılında 30 bin 500'e indi. Bunun en önemli nedeni, sürücüden kaynaklanan hataları en aza indiren güvenlik sistemleri… Günümüzün güvenlik teknolojileri, sürücülerin hata yapmasını engelliyor, kazaları önlüyor. Bilim adamları gelecek 10 yıl içinde sıfır kazayı hedefleyen teknolojiler için çalışıyor. Trafik kazalarından en çok canı yanan ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA