Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Alman markaların gözde ülkesiyiz

Türkiye, dünyadaki en rekabetçi otomobil pazarlarından biri. Alman, Japon, Fransız, Italya, Güney Kore, Çin, Hindistan ve ABD'ye ait toplam 46 otomobil markası Türkiye'de satılıyor.
Türkiye'de en çok satan markalara bakıldıgında, Almanların agırlıklı oldugu görülüyor.

100 OTODAN 33'Ü ALMAN

Otomotiv Distribütörleri Dernegi (ODD) verilerine göre yılın 10 ayında Türkiye'de 417 bin adet binek otomobil satıldı. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen'in yer aldıgı 6 Alman markalarının toplam satısları 139 bin adeti buldu. Alman otomobillerinin Türkiye pazarından aldıgı pay yüzde 33'e yükseldi. Yani satılan 100 otomobilden 33'ü Alman oldu. Bu oran binek otomobil pazarının yaklasık 3'te 1'inin Almanların elinde oldugunu gösteriyor.
Almanlardan sonra Türkiye'de en çok satıs yapan markalar sıralamasında Fransızlar ikinci sırada yer alıyor. Fransızları, Japonlar, Güney Koreliler, Italyanlar ve Amerikan markaları izliyor.

SATIŞ REKORU KIRILACAK

Ama Alman markaları sadece Türkiye'de 1 numara degil. Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin, Alman markaların ana vatanları dısında en çok satıs yaptıkları ülkelerin basında geliyor. Alman markaların 2014 sonunda tüm zamanların en yüksek satıs rakamlarına ulasıp, rekor kırmaları bekleniyor. Çin ve Türkiye gibi ülkelerin rüzgarıyla, rekora adım adım yaklasıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA