Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Yabancıların otomotiv sevdası

Yılın ilk dört ayında rekor kıran Türkiye otomotiv pazarı, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Suudi ALJ Grubu, Toyota distribütörlüğünden sonra lüks marka Lexus'un temsilciliğini aldı

Toyota distribütörlüğünü 2009'da Sabancı Holding'ten satın alarak Türkiye'de güçlü bir başlangıç yapan Suudi ALJ Grubu, otomotiv yatırımlarına devam ediyor. 10 milyar dolar cirolu ALJ, şimdi de lüks otomobil markası Lexus'u yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye'de satışa sunmaya başlayacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'nin ekonomik potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyleyerek "Bizim grubumuzun (ALJ) yatırım iştahında hiç bir azalma yok, aynen devam ediyor" dedi. Dünyanın 80 ülkesinde satılan Lexus'un Türkiye operasyonlarının Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından yürütüleceğini anlatan Bozkurt, satış hedeflerinin 2015 için 30-50 adet arasında olduğunu söyledi. Bozkurt, önümüzdeki 5 yıl içinde ise yıllık bin adetlik satış hedeflediklerini kaydetti. İstanbul Autoshow'da vitrine çıkacak Lexus'un satışına 2015'in son çeyreğinde başlayacaklarını hatırlatan Bozkurt, fiyatların 80 bin ile 300 bin euro civarında olacağını ifade etti.

LEXUS YOLA ÇIKIYOR

Türkiye'de uzun süredir Lexus'a bir talep olduğunu belirten Bozkurt, şunları anlattı: "Ürün gamının yenilenmesi ve farklı motor seçeneklerinin pazara sunulması ile birlikte Lexus'u bekleyen Türk halkının karşısındayız. Yeni 2.0 lt'lik motorlar Türkiye'deki vergi sistemi açısından önemli avantajlar sağlayacak. Lexus ile lüks tüketicinin beklentilerini karşılayacağız."

KORELİ SSANGYONG TİVOLİ VİTRİNE ÇIKTI
Ssangyong'un 1.6 litre benzinli motor seçeneğiyle ocakta Güney Kore'de satışa sunduğu yeni modeli Tivoli, Türkiye'de vitrine çıktı. Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu'nun yaptığı Ssangyong'un Tivoli'nin satış fiyatının 55 bin 450 TL'den başlayacağı belirtiliyor.

BMW VE MINI'DEN KAYSERİ'YE YATIRIM
BMW ve MINI'nin yeni adresi Kayseri'de İnciroğlu Otomotiv oldu. 15 milyon dolarlık yatırımla kurulan İnciroğlu Otomotiv, BMW AG'nin Türkiye'den sorumlu Bölge Müdürü Ulrich Bonn, Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vahabzadeh, İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız'nun katıldıkları özel bir etkinlik ile açıldı.

SATILAN 100 ARAÇTAN 26'SI HİBRİT
İstanbul'da açılacak Lexus showroomunda IS, NX, GS, RX, LS ve RC modelleri satışa sunulacak. Premium segmentte hibrit motor seçeneğini sunan ilk marka olan Lexus'un 2014 satışlarının yüzde 26'sı hibrit modellerden geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA