Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Mercedes'in motoru Bursa'dan

Oyak Renault, Bursa'da Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için motor üretiyor. 1.5 dizel motorlar, Mercedes- Benz modellerinde kullanılıyor

Bursa tesislerinde Renault ve Dacia için motor üreten Oyak Renault, şimdi de Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için üretim yapıyor. Renault-Nissan ile Daimler arasındaki işbirliği çerçevesinde Mercedes-Benz'e 1.5 dizel motor veriyor. Bursa'da otomobil dışında, motor ve vites kutusu ürettiklerini hatırlatan Oyak Otomotiv Grubu Başkanı Celal Çağlar, Renault ve Dacia'nın yanı sıra Mercedes-Benz'e de motor üretimi yaptıklarını açıkladı. Çağlar, Oyak Renault Bursa Fabrikaları'nın yeniden Renault'nun dünyadaki en iyi üretim tesisi unvanını geri aldığını söyledi. 360 bin adetlik otomobil 450 bin adetlik motor kapasitesine sahip Oyak Renault, Fransız markasının Batı Avrupa dışındaki en yüksek üretim yeteneğine sahip fabrikası konumunda bulunuyor. 1999'da çevreci K benzinli motorların üretimine geçen Oyak Renault, 2006'da ise 1.5 dci dizel motor üretmeye başladı. 2014'te 239 bin motor üretildi. Bugüne kadar üretilen motorlar Fransa, İspanya, Slovenya, Kolombiya, Arjantin, Malezya ve Romanya'da üretilen Kangoo, Clio, Megan, Logan ve Sandero modelleriyle dünya yollarına çıktı. Ayrıca, Güney Afrika'daki Renault-Nissan fabrikasında Renault markasıyla üretilen Dacia modellerinde de Oyak Renault'nun motorları kullanılıyor.

CLİO ÜRETİMİ TAM KAPASİTE DEVAM
Megane HB modelinin üretiminin yeni nesille birlikte İspanya'daki fabrikaya kaydırıldığını söyleyen Çağlar, "Bursa'da Clio ve Fluence üretimi devam edecek. Önemli olan hangi modelin üretildiği değil. Fabrikanın tam kapasite üretim yapması" dedi. Çağlar, Bursa'da üretilen Clio'ya hem Türkiye, hem de yurtdışında büyük ilgi olduğunu ifade etti.

İLK 8 AYDA OTOMOTİV İHRACATININ LİDERİ
İlk 8 ayda otomotiv firmaları arasında en yüksek ihracatı 166 bin 178 adetle Oyak Renault gerçekleştirdi. Oyak Renault'nun ihracatı geçen yıla göre yüzde 2.1 arttı. Şirket, yıl sonunda 320-329 bin adet üretim planlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA