Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Üçüncü vardiya 2 bin yeni istihdam

Yeni sedan Egea'dan sonra, aracın Hatchback ve Station Wagon versiyonlarını da üretmeye hazırlanan Tofaş, 2016'da 3'üncü vardiyaya geçecek

Tofaş'ın 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa'da seri üretimine başladığı yeni sedanı Egea'dan sonra, aracın hatchback ve stationwagon versiyonlarını da üretmeye hazırlanıyor. Tofaş, yeni modellerle birlikte 2016'nın ikinci çeyreğinde 3 vardiyaya geçerken, 2 bin kişiye daha ek istihdam sağlayacak. Böylece Tofaş çalışanlarının sayısı 8 bin 500 kişiye ulaşacak. Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Egea yatırımının Türkiye açısından birçok öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin ihracatına katkı sağlayacağını, pazardaki yerli-ithal dengesini yerli lehine çevireceğini ifade eden Eroldu, ek istihdam da yaratacağını sözlerine ekledi. Eroldu "2016'nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz. Bu da bizim için toplam 2 bin kişi ek istihdam sağlayacağımız anlamına geliyor. Türkiye için çok önemli bir şey. Bunun pozitif anlamda çarpan bir etkisi de olacaktır. Yan sanayide de belli bir istihdam yaratacaktır" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN PROJESİ OLDU

Fiat Egea sadece Tofaş'ın değil Türkiye'nin projesi olduğunu ifade eden Eroldu, şöyle devam etti: "Egea tamamen Türk mühendislerin ve Türklerin eseri. Motor ve şanzıman dışında yerlilik oranı yüzde 70'lere ulaştı. Ortaklarımız Fiat Chrysler Automobiles (FCA) da Koç Holding de, Fiat Egea'daki çalışmalarımızdan dolayı bizim mühendislik ekibimize çok büyük övgülerde bulundu. Fiat dünyası içinde de Tofaş'ın Ar-Ge'si ciddi biçimde konumunu ve yeteneklerini ispatlamış oldu."

BURSA'DA KAPASİTE 400 BİN ADET

Tofaş'ın üç yıllık yatırım planı tutarının 1.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Eroldu, şöyle konuştu: "Bunun içinde Doblo ve ABD'ye yönelik Ram projelerinin yanı sıra Egea, Minicargo ve fabrika içindeki yenileme yatırımları da var. Son olarak Minicargo'nun makyaj operasyonu olacak. Ondan sonra tamamen yeni ve yenilenmiş ürünler üretiyor olacağız. Her şey beklediğimiz gibi giderse, Egea ailesi ve diğer mevcut ürünlerimizle birlikte Bursa'da 400 bin kapasiteyi doldururuz."

5 YIL GARANTİ VAR
Fiat Egea, markanın 5 yıl garanti verilen ilk modeli. Fiat Egea'nın ilk etapta 1.4 litre 95 bg benzinli 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 bg Multijet motor seçenekleri, 5 ve 6 ileri manuel şanzımanlarla satışa sunulacak. 49 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Egea'da ilk 2 bin kişiye kasım ortasına kadar 2 bin TL indirim verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA