Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hollywood’da bir Sakaryalı

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Türkiye rüzgârı esti. Dünyada sadece Toyota Sakarya tesislerinde üretilen C-HR’nin Amerika prömiyeri yapıldı. C-HR, ABD’de 2017 başında satışa sunulacak

Detroit'ten sonra Amerika'nın en büyük otomobil şovu Los Angeles Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 109'uncu yaşını kutlayan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda 21'i dünya prömiyeri olmak üzere 100'e yakın yeni model tanıtıldı.

350 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Fuarda ilk kez vitrine çıkan yeni modellerden biri de Türkiye'de üretilen Toyota C-HR oldu. Amerika prömiyerinin yapıldığı C-HR, Toyota standının tek yıldızıydı. C-HR, Amerikalı otomobilseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Japon Toyota'nın kompakt SUV segmentindeki modeli C-HR, Los Angeles Fuarı'nda sergilendikten sonra, 2017'nin ilk çeyreğinde ABD'de satışa sunulacak. Sakarya Toyota tesislerinden 350 milyon euroluk yatırımla üretilen C-HR'nin Avrupa'dan sonra en büyük pazarı Kuzey Amerika olacak.
27 Kasım'a kadara ziyaret edilebilecek fuarda dikkat çeken stantlar, Avrupalı ve Japon markalar oldu. Mazda, Toyota, Alfa Romeo, MINI, Mercedes-Benz, BMW, Audi, Lamborghini, Jaguar, Porsche, Avrupa'daki fuarlardaki şovlarının benzerini Los Angeles'ta gerçekleştirdi.
Evsahibi olmanın avantajını kullanan Amerikalı markaların stantları ise daha önceki yıllarda olduğu gibi oldukça sönüktü.

Detroit'in tahtını sallıyor
Uluslararası Los Angeles Fuarı, Amerika'nın en iyi, dünyanın ise sayılı önemli fuarlarından biri olacağı sinyalini verdi. Los Angeles fuarının öneminin hem Amerika hem de global otomotiv sektörü tarafından nasıl hızla arttığı ortaya çıktı. Dünyanın en önemli lüks otomobil pazarlarından biri olan Los Angeles, bu özelliği ile özellikle otomotiv markalarının prestij merkezi olma yolunda ilerliyor.
Otomotivin başkenti Detroit'in 'ABD'nin en büyük fuarı' unvanına göz diken Los Angeles ile yapılan yorumlarda, "Fuarın durumu Hollywood filmlerinin sevdiği 'geri dönüş' hikâyelerine benzetiliyor. Geçmişte yerel tanıtımların ağırlıkta olduğu fuar için "küresel sıçrama yapmış" deniliyor. Tabii bu geri dönüşte daha önce aynı tarihlere denk gelen Tokyo fuarının bu yıl olmamasının da etkisi de var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA