Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Teknoloji fuarına oto istilası

Teknoloji dünyasını bir araya getiren Las Vegas CES 2017 fuarına otomotiv firmaları damga vurdu. Otomotivciler, teknoloji fuarında yeni konsept araçlarını tanıttı

Otomotiv dünyası, Las Vegas'da düzenlenen Tüketici Elektronik Fuarı CES 2017'ye adeta çıkarma yaptı. Teknoloji firmalarını biraraya getiren CES Fuarı'na her geçen yıl otomotivcilerin ilgisinin arttığı görülüyor. Bu yıl da birçok otomotiv firması yeni teknolojilerini ve konsept araçlarını ilk kez Las Vegas'ta sergiledi. Fuarda en çok dikkat çeken otomobil Tesla'ya rakip olarak doğan Faraday Future oldu. Çinli milyarder Lia Yueting'in sahibi olduğu Faraday, yeni SUV modelini Las Vegas'da tanıttı. FF91 adı verilen SUV, yaklaşık 600 kilometre menzile sahip. 1050 bg gücündeki dört çeker otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 2.3 saniyede ulaşıyor. Faraday Future yeni SUV modelini 5 bin dolar depozitle ön sipariş almaya başladı. Şirket, FF91 modelini Amerika ve Kanada dışında Çin'de satmayı hedefliyor.

OTONOM SÜRÜŞ TEKNOLOJİSİ
Yeni aracın 2018'de üretilmesi planlanıyor. Ancak, daha önce Nevada'da 500 milyon dolarlık yatırımla kuracağı fabrika inşaatı nakit sıkıntısı nedeniyle ertelenmişti. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Google'ın sürücüsüz araç projesi Waymo için geliştirilen Chrysler Pacifica Hybrid, Las Vegas CES 2017'de ilk kez vitrine çıktı. 2017 başında Waymo'nun test filosuna katılacak araçlar, özel bilgisayar ve üstün teknolojili yol sensörleriyle tamamen sürücüsüz sürüş için üretildi. Waymo'nun geliştirdiği tamamen sürücüsüz sürüş teknolojisi için Chrysler Pacifica Hybrid'in elektrik, güç aktarma organları, şasi ve yapısal sistemlerinde bir kısım mühendislik değişiklikleri yapıldı.

TAŞIMACILIKTA DEVRİM YAPACAK
Las Vegas'ın dikkat çeken markalarından Mercedes- Benz, bu yıl Vison Van konseptini sergiledi. Elektrikli ve otonom sürüş özelliklerine sahip araç, lojistik sektöründe devrim yaratacak. Vison Van konseptinin üzerinde iki drone bulunuyor. Yaklaşık 2 kilograma kadar olan paketleri taşıyabilen dronelar, tek şarjla 20 km yol yapabiliyor.

2030'UN OTOMOBİLİ
Toyota, 2030 vizyonunu gösteren Concept-i aracını tanıttı. İki kapılı elektrikli araç, otonom sürüş özelliklerine sahip. Yapay zekanın entegre edildiği konsept, insanların günlük ihtiyaçlarını öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, hava ve yol koşullarını inceleyerek, kendi kendine sürüş modunu belirliyor.

DÖRT TEKERLEKLİ ASİSTAN
Bosch, CES 2017'de yenilikçi teknolojiler içeren bir konsept otomobil tanıttı. Konsept otomobilde, sürücü koltuğa oturduğu anda yüz tanıma teknolojisi direksiyonu, aynaları, iç sıcaklığı ve radyo istasyonunu sürücünün kişisel tercihlerine göre ayarlıyor. Otonom sürüş anında bulut tabanlı servisler, görüntülü konferansları etkinleştiriyor veya sürücülerin ve yolcuların hafta sonu seyahatlerini planlamasını veya en son videoları seyretmesini sağlıyor. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Werner Struth'a göre otomobiller dört tekerlekli asistanlara dönüşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA