Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türkiye Renault’ya Fransız kalmadı

Türkiye, Renault Grubu’nun Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’dan sonra en büyük beşinci pazarı oldu. Renault ve Dacia’nın satışları 169 bin adede çıktı

Türkiye, 2016'da Renault Grubu'nun (Renault+Dacia) beşinci büyük pazarı oldu. Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'nın ardından gelen Türkiye, bu performansı ile Avrupa dışındaki pazarlar arasında ise en güçlü ve önemli ülke durumunda. Renault Grubu 2016'da toplam 169 bin 236 adet satış adedi gerçekleştirdi. Binek ve hafif ticari araç pazarından yüzde 17.2 pay elde etti. Bu satış adedi ile Renault Grubu bugüne kadarki en yüksek satış rakamına imza attı.

OTOMOBİLDE LİDER
Renault markası, 2016'da 106 bin 616 adet satış gerçekleştirerek 17'nci kez binek otomobil pazarı liderliğini elde etti. Renault'nun pazar payı ise yüzde 14.1 oldu. Marka, binek ve hafif ticari araç pazarında ise gerçekleştirdiği 121 bin 707 adet satış ve yüzde 12.4 pay ile toplam pazarda sıralamada ikinci sırada yer aldı. Renault Grubu'nun 2016'da satış rekor kırdığını Renault markasının ise 17'inci kez binek otomobil unvanını elde ettiğini söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, 2017 beklentilerini anlattı. Taleplerin öne çekilmesi ile tahminlerin üzerinde gerçekleşen 2016'nın ardından 2017'de pazarın ritminin 900 bin adetlere çekileceğini öngördüğünü ifade eden Çağdaş, 2017'de her zaman olduğu gibi otomotiv sektörü açısından piyasa istikrarı en önemli unsur. Makroekonomik ve makropolitik parametrelerdeki istikrar, otomotiv sektöründeki talebi de etkiliyor. Türk halkı istikrarı seviyor dolayısıyla ekonomik istikrar sektör açısından büyük önem taşıyor" dedi. 2017'nin Renault ve Dacia için yepyeni modellerinin pazardaki konumunu sağlamlaştıracağı bir yıl olacağını ifade eden Çağdaş, şöyle devam etti: "2017, Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilen Megane sedan modelinin Türkiye pazarında ve segmentinde yüksek performans sergileyeceği yıl olacak. Renault markası ayrıca Yeni Koleos ve makyajlı Captur ile SUV segmentinde de iddiasını sürdürecek. Duster'ın otomatik vites versiyonu martta satışa sunacağız. 2017'de pazar payımızdaki artışı sürdürmeyi hedefliyoruz."

YÜZDE 60'I BURSA'DA ÜRETİLİYOR
Türkiye pazarında satışların sadece yüzde 25'i yerli modellerden oluşuyor. Ancak, Renault yüksek yerlilik oranını koruyor. Renault'nun satışlarının yüzde 60'ını Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilen yerli modeller oluşturuyor.

DACİA İLE ROMANYA VE FAS'I SOLLADI
Dacia Türkiye, gerçekleştirdiği satış performansı ile 2016 yılını Romanya ve Fas gibi markanın çok güçlü olduğu ülkeleri geride bırakarak dünya sıralamasında dördüncü sırada tamamladı. Marka, binek ve hafif ticari araç pazarından aldığı yüzde 4.8 pay ile rekor pazar payını gerçekleştirdi. Dacia, 47 bin 529 satış adedi ile 2016'yı toplam pazarda markalar sıralamasında sekizinci sırada tamamladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA