Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dünya ulaşımına dolmuş formülü

Karsan, dolmuş kültürünü Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi’nde tanıttı. Türkiye’de düşük maliyetli ulaşım çözümü olan dolmuşların kısa sürede evrensel bir çözüm olacağı düşünülüyor

Kendi markasıyla ürettiği minibüsleri ihraç ederek, Türkiye'ye özgü "dolmuş kültürünü" Avrupa'ya öğretmeyi planlayan Karsan, hedef büyüttü. Karsan, Kanada'da düzenlenen UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği) Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi'nde "dolmuş kültürünü" tanıttı. Karsan İş Geliştirme ve Projeler Direktörü Levent Erdoğan, bir zamanlar gelişmekte olan kentlerin düşük maliyetli çözümü olan minibüslerin, her geçen gün daha artan ulaşım ihtiyaçlarına yönelik evrensel bir çözüm olacağını söyledi. Karsan'ın kent içi taşımacılığa yönelik yenilikçi ve çevreci bakış açısını böylesine önemli bir zirvede dünyaya anlatmanın önemini vurgulayan Levent Erdoğan, "Toplu taşımaya yönelik çevreci, ekonomik ve vizyoner yaklaşımımızı küresel profesyonellerden oluşan böylesine saygın bir kitleye gösteriyor olmak büyük bir onur. Öte yandan zirvede, düşük yoğunluklu saatlerde daha uygun maliyetli ve çevreci olduğunu kanıtlayan ve yüksek yoğunluklu saatlerde de yolcuların etkin şekilde ana arterlere ulaşım ihtiyaçlarını karşılama noktasında vazgeçilmez bir çözüm aracı olan minibüslerin olumlu yönlerini tartışma ve masaya yatırma imkânı da bulduk" dedi.

AMERİKA'YA OTOBÜS İHRACATI
Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirdiği "Buy America" şartlarıyla uyumlu "Karsan 40ft CNG" otobüsünü de ilk kez Kanada'da düzenlenen UITP Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi'nde vitrine çıkardı.

DOĞALGAZLI OTOBÜS GELİŞTİRDİ
Toplu taşımacılığın geleceği olarak görülen çevreci ulaştırma çözümlerinin ön plana çıktığı zirvede, Karsan'ın CNG (doğalgazlı) modeli büyük ilgi gördü. ABD'li Altoona Otobüs Araştırma ve Test Merkezi'nin testlerini geçen 12 metre uzunluğundaki "Karsan 40ft CNG" Bu yıl içinde satışa hazır hale gelecek. Erdoğan, Buy America modelini, Karsan'ın dünyada elde ettiği tecrübeyle CNG gibi çağın gereklerine uygun teknolojileri harmanladığı yenilikçi bir araç olarak tanımladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA