Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Antalya Film Festivali'nden etkileyici açılış

Sabah'ın ana medya sponsoru olduğu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, etkileyici bir açılışa sahne oldu. Jeremy Irons, Catherine Deneuve, Kathleen Turner gibi dünyaca ünlü oyuncuların festivale katılması, Türk sineması adına gurur verici bir gelişmeydi. Festivalin olmazsa olmazı kortej geçişi de her zamanki gibi çok renkliydi. Birçok yerli dizi ve film oyuncusu, korteje katıldı. Catherine Deneuve'ün Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'dan alması da anlamlıydı; sinemanın iki sultanı buluşmuş oldu. Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kürdi için aldığını açıklayan Ayşen Gruda, açılış töreninde en etkileyici konuşmasını yaptı.
Jeremy İrons ise, "Sabah müzeyi gezdim. Antalya, Fransa'nın Cannes şehri gibi. Burada olmak çok güzel. Yapılan misafirperverlikten çok memnunum. İnsanlar, kadınlar bizi sevgi dalgasıyla karşıladı, çok memnunuz" diye konuştu.
Özetle Antalya Film Festivali, güzel bir açılışa imza attı. Ben de üç günlüğüne Antalya'da olacağım, festivalle ilgili izlenimlerimi paylaşacağım. Şimdi söz sırası filmlerde... Yerli ve yabancı birçok film gösterilecek, sinemanın kalbi Antalya'da atacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA