Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Alman devine tasarım sattık

Lüks mobilya markalarını Türkiye'ye getiren Mozaik, tasarımlarıyla devleri dize getiriyor. Patron Yaman Erturan, Türk tasarımı sandalyelerin ilk kez Alman Walter Knoll'un koleksiyonuna gireceğini söyledi

Yaman Erturan, 23 yıl önce mobilya ithalatına başlayan, dünya markalarını ve tasarım mobilya kavramını Türkiye ile tanıştıran Mozaik markasının sahibi. Bu yönüyle alışılmadık bir referans noktası oluşturmuş durumda. B&B Italia, Maxalto, Cassina, Cappellini, Casamilano, Classicon, Knoll, Vitra, Paolo Lenti, Tom Dixon gibi markaların aynı çatı altında satıldığı tek showroom aynı zamanda. 2014 rakamlarına göre de B&B Italia'nın dünya ciro sıralamasında ilk 5'te yer alıyor. Mozaik Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Erturan, şu sıralarda Alman mobilya üreticisi Walter Knoll'a 150'nci yılına özel sunacakları koleksiyonun hazırlıklarını yapıyor. Erturan'la, Avrupa'nın en büyük showrom'u Mozaik Ortaköy'de görüştük.

Walter Knoll'a sunulacak koleksiyonu anlatır mısınız?
Ressam, heykeltıraş ve tasarımcı Sadi Öziş'in 1950 ve 1960'larda tasarladığı ilk metal sandalyelerini Walter Knoll koleksiyonuna dahil edecek ve ilk kez bir Türk tasarımcının ürünlerini satmaya başlayacak.

Yurtdışına satıyor musunuz?
Evet, örneğin Moskova'daki Swissotel'in bütün mobilyalarını biz verdik.

Satışlar nasıl gidiyor? Piyasayı nasıl görüyorsunuz?
Piyasa 3-4 aydır beklemede. İnsanlar bekliyor. Ama biz alışığız, bu bizim için kriz değil, yarın bir şey olur, bir anda düğün alayı çıkabilir yollara. Ben bunun geçeceğine inanıyorum. Sonunda istikrar gelecektir.

DEV ŞİRKETLERİN OFİSLERİNİ GİYDİRİYOR
İstanbul'da 5 noktada satış yapan Mozaik, yakında Ankara'da da mağaza açacak. Büyük veya küçük ölçekli yüzlerce ofisi dekore eden marka bugüne kadar Türkiye İş Bankası, Citibank, İMKB, Gillette, Goodyear, Nestle gibi kurumların ofislerini giydirmiş. Erturan 2014'te kurumsal ve ofis dekorasyonunda beklenti ve hedeflerin de üzerinde büyük atılımlarda bulunduklarını belirtti.

ÜNLÜLERİN TERCİH ETTİĞİ MARKALAR
Mozaik'in müşterileri genellikle yurtdışından bu ürünleri-markaları kullanan tanınmış isimler. Örneğin ünlü oyuncu Brad Pitt, Vitra markasının da en önemli tasarımcılarından biri olan İsveçli Frank Gehry ile çalıştığı mimaride bu markanın ürünlerini kullanmış. Amerikalı şarkıcı Kanye West B&B Italia, moda devi Karl Lagerfeld ise Cassina tutkunu. Mozaik'in temsilcisi olduğu B&B Italia'nın yönetiminde bu yıl önemli değişiklikler oldu. İtalyan Investindustrial, aydınlatma markası Flos ve B&B Italia'nın çoğunluk hisselerini satın aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA