Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

G-200 milyon Euro

Dünya ekonomisinin % 85'ini oluşturan G-20 ülkelerinin liderlerini ağırlamaya sayılı günler kaldı. Son hazırlıklar tamamlandı. Antalya'daki dev etkinlik, 2016 Türkiye turizmine büyük katkı sağlayacak. Zirve ülke ekonomisine 200 milyon euro kazandıracak

Türkiye'yi G-20 zirvesi heyecanı sardı. 37 dünya lideri ve heyetinin Antalya Belek'te ağırlanacağı zirve için hazırlıklar son sürat tamamlanırken, 13 Kasım'dan itibaren liderlerin Türkiye yolculuğu da başlayacak. Dünya basınının naklen yayın yapacağı zirve, 2016 Türkiye turizmine de büyük katkı sağlayacak. Zirve tamamlandığında ise ülke ekonomisine 200 milyon euro kazandıracak. Heyecanla beklenen zirveye sayılı günler kala Genç Turizmciler Derneği ve World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı ile buluştuk. Bölgedeki hareketliliğe dair çarpıcı bilgiler paylaşan Bağcı, "Liderler ve heyetlerin ağırlanacağı oteller kapatıldı. Zirveye en çok bütçe ayıran ülke ise Suudi Arabistan oldu. Büyük bir otelle birlikte çevredeki iki oteli daha kapatan Suudi Arabistan tamamı Mercedes marka 500 adet VIP araç kullanacak. 1.000 kişilik heyetle katılacak olan Suudi'ler sadece bu araçlar için 2.5 milyon, konaklama için de 15 milyon TL ayırdı" dedi.

ÇİN 2. SIRADA
Suudiler'in ardından en büyük harcamayı Çin yapıyor. Zirve için 450 odalık bir oteli kapatan Çinliler, 500 adet de VIP araç kullanacak. İki oteli kapatarak toplam 800 odada konaklayacak olan ABD heyetini ise Rusya takip ediyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de konaklayacağı otelin 300 odası bulunuyor. Zirvenin büyük bir tanıtım fırsatı yaratacağını ifade eden turizmciler, "Liderlerin katıldığı G-20 gibi zirveler tüm dünya televizyonlarında yayınlanıyor. Bu denli bir tanıtımı para verip yaptıramazsınız. Ülkemizin çok güvenli bir yer olduğu tüm dünya tarafından görülecek. Türkiye gövde gösterisi yapma fırsatı bulacak" diyor.

ADI G-20 AMA 37 KÜRESEL DEV
G-20 dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşuyor. Türkiye'de yapılacak olan zirvede ise 37 küresel dev ağırlanacak. Zirveye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel davetiyle 21'inci ülke olarak katılacak. 16 küresel kurum da zirveye katılacaklar arasında yer alıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G-20 ülkeleri, dünya ticaretinin de yüzde 80'ini gerçekleştiriyor.

50 BİN METREKARELİK TÜRKİYE ÇADIRI

En az 150 ülkeden dünya basının takip edeceği G-20 Zirvesi'nde gazeteciler Kaya Palazzo'da kalacak. 50 bin metrekarelik dev bir 'Türkiye Çadırı'nın kurulduğu otelde Anadolu lezzetlerinden ülke tanıtıma kadar herşey yer alacak. Dünya basınından 5 bine yakın gazetecinin akredite olduğu zirve için ciddi bir teknik donanım yapıldı. Kaya Palazzo Convetion Center'dan aynı anda canlı yayın, basın toplantıları, dünya başkanları görüşmelerinin yapılabileceği özel bir alt yapı hazırlandı.

BELEK BÖLGESİ ŞAHLANACAK
Belek'te 50'nin üzerinde nitelikli otel bulunuyor.
Misafirler toplantının yanı sıra bu tesislerde golften yüzmeye, tenisten plaj voleyboluna kadar birçok imkândan yararlanabilecek. Belek Aspendos, Perge gibi tarihi bölgeleri gezme şansı bulacak.
Ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış bölge otellerinde, lükste ve konforda sınır tanımayan villalar, kral daireleri ve süitler bulunuyor.
45 ila 300 metrekare arasında büyüklüklere sahip olan deniz ve orman manzaralı lüks villa ve kral daireleri, kurşun geçirmez camlar, cep telefonlarına yüklenen programlarla açılan kapılar, ses komutuyla yanıp sönen ışıklar, akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemlerine sahip.
Liderlerin ağırlanacağı villa ve kral dairelerinin gecelik fiyatı ise 2 bin 500 dolar ile 30 bin dolar arasında değişiyor.

KİMLER KATILIYOR?
Zirveye katılacak ülkeler ve liderleri ise şöyle: ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Endonezya Başkanı Joko Widodo, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, AB Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA